Anlık Bildirim

Devasa soğutucu olmadan PCIe Gen5 SSD ile 12,4 GB/s hız!

Patriot Memory ve Viper Gaming, şirketin ilk yüksek hızlı PCIe Gen5 SSD'sini Computex 2023 fuarı kapsamında sergiledi. SSD’nin en etkileyici kısmı aslında hızı değil, oldukça küçük soğutucusu.
Devasa soğutucu olmadan PCIe Gen5 SSD ile 12,4 GB/s hız! Tam Boyutta Gör
Yeni nesil PCIe Gen5 SSD'ler, depolama alanında daha önce duyulmamış hızlara ulaşmamızı sağlıyor. An itibariyle firmaların yüksek hızlı depolama çözümü yarışının ortasında bulunuyoruz ancak, “ufak” bir sorun bulunuyor. PCIe Gen5 SSD'lerde gittikçe büyüyen soğutma çözümleri endişe yaratıyor. Öte yandan Patriot Memory ve Viper Gaming, Computex’e getirdikleri PCIe Gen5 SSD modeliyle bu sorunu kaldırıyor.

Devasa soğutucusu olmayan PCIe Gen5 SSD

Devasa soğutucu olmadan PCIe Gen5 SSD ile 12,4 GB/s hız! Tam Boyutta Gör
Teknolojiyle ilgili her şeyde olduğu gibi, daha hızlı olmak daha fazla ısı üretmek anlamına geliyor. Aynı durumda PCIe Gen5 depolama çözümleri için de geçerli. Artık bu SSD’ler için deva soğutucu blokları, fanlar ve hatta sıvı soğutma çözümlerini bile gördük.

Computex 2023'te ilk PCIe Gen5 sürücüsü olan Viper PV553 M.2 2280 PCIe Gen5 x4 SSD'yi tanıtan Patriot, düşük profilli bir soğutucu kullanarak 12.400MB/s'ye (12,4GB/s) varan etkileyici sıralı okuma hızları ve 11.800MB/s'ye (11,8GB/s) varan yazma hızları sunarak adeta gövde gösterisi yaptı. Her ne kadar soğutucu küçük olsa da içerisinde bir adet fan bulunuyor. Açıkçası küçük fan, olası yüksek ses nedeniyle kafalarda biraz soru işareti yaratıyor.

Viper PV553 PCIe Gen5 x4 SSD’nin net çıkış tarihi belli değil fakat, firma yakında bu bilgiyi açıklayacağını söylüyor. Bununla birlikte bu SSD’nin 1 TB’tan 4 TB’a kadar farklı kapasitelerde olacağını da belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim