Anlık Bildirim

Akbank elektronik para ve ödeme şirketi kurdu

Akbank, KAP'a yaptığı açıklama ile eletronik para ve ödeme hizmetleri için AkÖde isimli yeni bir şirket kurduğunu açıkladı. Ödeme hizmetinin yanı sıra yeni bir kripto para çıkarılabiliir.

Akbank elektronik para ve ödeme şirketi kurdu Tam Boyutta Gör

Akbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada elektronik para ve ödeme hizmetleri şirketi olarak faaliyet gösterecek AkÖde isimli yeni bir şirketin kurulduğu duyuruldu.

AkÖde Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş, İstanbul’da faaliyet gösterecek. Şirket 12 milyon TL sermayeye sahip olacak ve anonim şirket statüsünde olacak.

Akbank, para transferinde daha hızlı ve daha güvenli işlem yapılması için blockchain tabanlı teknolojisinden yararlanmak amacıyla Ripple ile anlaştıklarını duyurmuştu. AkÖde ile yapılacak para transferi işlemlerinde Ripple altyapısı kullanılacak.

KAP’a yapılan duyuruda şirketin elektronik para statüsü de olduğunu görüyoruz. Belki de Akbank tarafından yeni bir kripto para çıkarılabilir. AkÖde’nin faaliyetlerinin önümüzdeki haftalarda belli olmasını bekliyoruz. Akbank’ın KAP’a yaptığı duyuru şu şekilde:

Bankamız Yönetim Kurulu tarafından, Bankamızın %100 oranında sahibi olacağı AkÖde Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. ünvanı ile İstanbul'da faaliyet göstermek üzere 12.000.000.- TL. sermaye ile anonim şirket statüsünde yeni bir şirket kurulması, şirket kuruluşuna ilişkin gerekli başvuruların yapılması, yasal izinlerin alınması ve diğer tüm işlemlerin yerine getirilmesi için Genel Müdürlüğe yetki verilmiştir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim