Anlık Bildirim

Artık yapay zeka depresyon tanısı koyabilecek

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, normal konuşma yoluyla hastalardaki depresyonu tespit eden bir yapay zeka (AI) geliştirdiklerini açıkladılar. Önemli gelişmenin detayları haberimizde.
ABD genelindeki doktorlar, sürekli artan iş yükü ile başa çıkmaya çalışırken, araştırmacılar da boş durmuyor. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) araştırmacılarının geliştirdiği yapay zeka (AI), normal yollarla konuşarak hastaların depresyona girip girmediklerini tespit etmeyi başardı.

İnsanlarla normal bir şekilde konuşuyoruz

MIT'nin blogunda yayınlanan araştırmaya göre genellikle akıl sağlığı uzmanlarının bir dizi kişisel soruya karşılık aldıkları yanıtlar sonucunda bir hastanın depresyonda olup olmadığını anlarken, MIT araştırmacılarının bir nöral ağ modeli kullandıkları belirtiliyor. Yani geliştirilen yapay zekanın, hastalara depresyonla ilgili sorular sormak yerine, normal konuşmalar yaparak bu tanıyı koyduğu ifade ediliyor.
Araştırmacı Tuka Alhanai konu ile ilgili olarak: "Bir insanın mutlu, heyecanlı, üzgün ya da depresyonda olduğunu anlamak için onlarla hasta gibi değil, normal yollarla konuştuk." şeklinde konuştu. Söz konusu yapay zekanın, hem ses hem de metin verilerinden beslendiğini belirten araştırmacılar, sesin tonunun da bu tanıyı koymada önemli rol oynadığını düşünüyorlar. Geliştirilen bu yeni teknolojinin henüz emekleme aşamasında olduğunu da söyleyen bilim insanları, yapay zekanın ana akım tıpta son derece yaygınlaşacağı görüşündeler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim