Anlık Bildirim

Boston Dynamics'in robot köpeği artık eskisi kadar ürkütücü değil

Boston Dynamics yeni SpotMini robotunun 24 saniyelik bir görüntüsünü yayınladı. İlk versiyonu kadar ürkütücü görünmeyen robot köpek daha akıcı bir yürüyüşe sahip olmuş.
Boston Dynamics artık Alphabet veya Google çatısı altında değil ancak bu durum şirketin robot geliştirme çalışmalarının durmasına veya aksamasına neden olmuş değil. Buna paralel olarak şirket önceki kadar ürkütücü olmadığını gördüğümüz SpotMini isimili yeni robot köpeğini gösteren bir video yayınladı.
SpotMini'nin ilk versiyonu Haziran 2016'da sergilenmişti. Doğruyu söylemek gerekirse, köpekten çok tepesinde uzun bir kol olan tüyler ürpertici mekanik bir zürafaya benziyordu. Robot, bardakları bulaşık makinesine dikkatlice yerleştirebildiği gibi, çöpleri toplayıp çöp tenekesine atabilliyordu. Yani bazı ev işlerini yapabilecek kapasitedeydi.

Videonun sonunda "yakında" ibaresi var

Boston Dynamics bu kez tepeye monte edilmiş kolu çıkarmış ve köpeğin iç kısmını gizlemek için gövde bölümünü parlak sarı plakalarla kapatmış. Yani ilk versiyona göre daha şık ve üretime hazır göründüğünü söyleyebiliriz. Videoda şirket yeni SpotMini'nin neler yapabileceğini göstermiyor ancak dört ayağını daha akıcı bir şekilde hareket ettirdiğini açıkça görebiliyoruz.
Boston Dynamics videonun sonuna "Coming soon" (yakında) ibaresi eklemiş durumda. Ancak bu kelimeyle şirketin yakın gelecekte tüketime hazır bir ürünün piyasaya sürüleceğini mi veya yeni SpotMini'nin özelliklerini sergileyen daha kapsamlı bir videonun yayınlanacağını mı kastettiği net olarak anlaşılmıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9268 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknoloji, video ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim