Anlık Bildirim

Dünya'nın düz olduğunu kanıtlamak isteyen adam, ev yapımı roketiyle kendini fırlatacak

Mike Hughes isimli 61 yaşındaki bir ABD'li, Dünya'nın düz olduğunu kanıtlamak adına önümüzdeki Cumartesi günü ev yapımı roketiyle kendini 1.6 kilometre yüksekliğe fırlatacak.
Dünya'nın yuvarlak olduğunu bir türlü kabul etmek istemeyen ABD'li bir adam, önümüzdeki günlerde ev yapımı roketiyle kendini gökyüzüne fırlatmaya hazırlanıyor. Hedefiyse elbette Dünya'nın düz olduğunu tüm dünyaya kanıtlamak.

61 yaşındaki Mike Hughes isimli bu ilginç adam, son yıllarını garajındaki hurda eşyalardan roket yapmaya çalışarak geçirmiş. Aslen bir limuzin şoförü olan Hughes, roket mühendisliğiyle ilgili herhangi bir geçmişi olmamasına rağmen kendi öğrendiği bilgilerle yıllardır roketler üzerinde çeşitli deneyler yapıyor. Son geliştirdiği buharla çalışan roketi için yaklaşık 20 bin dolar harcayan Mike Hughes, nihayet roketinin tamamlanmasıyla beraber artık önümüzdeki günlerde kendini fırlatmaya hazırlanıyor.


Kendisine "Çılgın Mike Hughes" lakabını takan Hughes, önümüzdeki Cumartesi günü gerçekleşmesi beklenen uçuşta yaklaşık 1.6 kilometre yüksekliğe çıkmayı hedefliyor. Hughes'in roketini ilk kez test edeceği bu uçuşta, saatte yaklaşık 800 kilometre hızla hareket etmesi bekleniyor. Uçuşun hayati riskiyse elbette çok yüksek.

Kendisinin de inanılmaz derece korktuğunu itiraf eden Mike Hughes,"Eğer bu işte 'ölümüne' korkmuyorsanız aptalsınız demektir. Elbette çok korkunç bir uçuş denemesi. ancak hiçbirimiz bu dünyadan canlı ayrılmayacağız. Ben kimsenin yapmadığı olağanüstü şeyleri yapmaktan hoşlanıyorum. Ve insanlık tarihinde daha önce kimse kendi dizany ettiği roketiyle kendini fırlatmamıştı." ifadelerini kullanıyor.
Tabi bir "Düz Dünyacı" olan Mike Hughes'ın bilimle ilgili de çok ilginç görüşleri var. Kendisinin kesinlikle "bilime inanmadığını" söyleyen Hughes,"Aerodinamik, akışkanlar mekaniği, itki gibi şeyleri biliyorum. Ancak bunlar bilim değil, bunlar formül. Bilim ve bilim kurgu arasında hiçbir fark yok." sözlerini kullanıyor. Ayrıca John Glenn ve Neil Armstrong gibi tarihin önemli astronotlarının birer "mason" olduğunu da söyleyen Hughes, son olarak Elon Musk'ın ise bir sahtekar olduğunu belirtiyor.

Şu sıralar önümüzdeki Cumartesi günü çıkacağı uçuş için son hazırlıklarını yapan Mike Hughes, uçuşun başarıyla sonlanması halinde önümüzdeki yıl çok daha riskli başka bir uçuşa çıkacağının sözünü veriyor. Daha önce 2014 yılında kendisini 419 metre yüksekliğe fırlatan Hughes, uçuş sonrasında G-kuvvetleri nedeniyle bayılmış ve 2 hafta boyunca sadece bir yürüteç yardımıyla yürüyebilmişti. Cumartesi günkü uçuşun bundan çok daha riskli olacağını düşünürsek "Çılgın" Mike Hughes'in bu uçuştan herhangi bir kaza olmadan ayrılması büyük bir sürpriz olacak gibi.

Mike Hughes'ın 2014'teki uçuş denemesinden görüntüleri:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
39908 kez okundu.
74 kişi, toplam 80 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
roketler, mike hughes ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim