Güney Kaliforniya Üniversitesi öğrencileri, Dünya’nın atmosferi ile dış uzay arasındaki sınır olarak kabul edilen Karman hattını geçerek 100 km. yüksekliğe ulaşmayı başardı. Detaylar haberimizde.
Daha temiz ve güvenli bir yakıt türü geliştirmek için kolları sıvayan bilim insanları, gözlerini metal organik kafeslere diktiler. Gelişmelerle ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.
Çinli uzay şirketi OneSpace, düşük maliyetlerle uzaya ulaşımın önünü açacak olan yeni roketi OS-M'yi dün ilk kez test etti. İşte başarısızlıkla sonuçlanan deneme uçuşunun görüntüleri:
Çinli bilim insanları selüloz kullanarak roket yakıtı geliştirdi. Uzay uçuşları için de kullanılabilecek yakıt, karbon salınımı ve çevreye verilen zararı azaltmak yönünde umut vadediyor.
Mike Hughes isimli 61 yaşındaki bir ABD'li, Dünya'nın düz olduğunu kanıtlamak adına önümüzdeki Cumartesi günü ev yapımı roketiyle kendini 1.6 kilometre yüksekliğe fırlatacak.
Gelişen uzay sektörüne ayak uydurmak adına önemli çalışmalarda bulunan JAXA, yeni nesil mini roketi Epsilon-2'yi fırlattı. Roketin yörüngeye taşıdığı uyduysa manyetosfer araştırmalarında kullanılacak.
Alt yörünge roketi New Shepard'la önemli işler başaran Blue Origin yeni nesil tekrar kullanılabilir ağır yük roketi New Glenn'i tanıttı. Şirket bu roketiyle SpaceX'in rakibi olacak.
Birleşik Krallık uzayda önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor. BK Uzay Ajansı yeni nesil uzay teknolojilerinin test edileceği yeni bir tesis için 4.12 milyar Pound'luk yatırım yapıldığını duyurdu.
İnsanoğlunun Mars yolculuğunda ilk adım atıldı! Tarihin en güçlü roketleri geliyor. 2018'de ilk kez denenecek olan devasa roketler işte bu videodaki motorları kullanacak: