Anlık Bildirim

Uber logosunu değiştirdi: İşte yeni Uber logosu

Araç çağırma hizmeti sunan Uber, daha sade bir logo ile yola devam etme kararı aldı. İşte şirketin "kolayca tanınabilir" olmak amacı ile kendi Uber Move yazı tipini kullanarak hazırladığı yeni logo.
Akıllı telefonlar aracılığı ile araç çağırma hizmeti sunan Uber, logosunu değiştirdiğini ve mobil uygulamalarında bazı yenilikler yaptığını duyurdu. Şirket bundan böyle Uber yazısını siyah bir arka plan üzerinde beyaz olarak gösteren çok daha basit bir logo kullanacak.
Uber bir önceki logonun kafa karıştırıcı olduğunu ve bazı kullanıcıların Uber'i temsil ettiğini anlayamadığını belirtti. Şirket "kolayca tanınabilir" olmak için daha sade bir logo ile yoluna devam edecek. Öte yandan Uber bu hamleyle logosunda kendi özel yazı tipini kullanan Apple, Google ve Netflix gibi şirketlerin arasına katılmış oldu.
Artık tarihe karışan eski Uber logosu 

Logoda şirketin kendi yazı tipi kullanıldı

Uber Move olarak adlandırılan yazı tipinin, dünya genelindeki ulaşım tabelalarında kullanılan sans serif fontlarından esinlenerek hazırlandığı söyleniyor. Adweek’e bir açıklama yapan şirketin marka direktörü Peter Markatos "Bir Uber aracı veya Uber motosikletine bindiğinizde bunun bir Uber ürünü olduğunu anlayabiliyor olmanız çok önemli. Mevcut sistemimizle bunu başaramadık" dedi.
Öte yandan bu logo değişikliğinin mobil uygulamaya da yansıdığını görüyoruz. Uber uygulamasını yeni sürüme güncelleyen kullanıcılar yeni logo ile uyumlu siyah-beyaz bir menü çubuğu görecekler. Araçları hareket halindeyken gösteren harita bölümünde ise herhangi bir değişiklik yapılmamış gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim