Anlık Bildirim
 
Fransız mucit ve jet ski şampiyonu Franky Zapata'nın hoverboard'u Flyboard Air'ı hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda görme fırsatı yakalamıştık. Yayınlanan ilk videonun ardından internet dünyasında oldukça popüler bir cihaz haline gelen Flyboard Air, Spider-Man'in düşmanı Green Goblin'in uçuş takımına benzerliğiyle de dikkat çekiyordu. Flyboard Air'ın tanıtılmasının üzerinden henüz bir ay bile geçmemiş olmasına rağmen Franky Zapata tarihin en uzun hoverboard uçuşunu gerçekleştirerek Guinnes Rekorlar Kitabı'na adını yazdırmayı başardı.

Guinnes Rekorlar Kitabı'nın kendi internet sitesi üzerinden de onayladığı yeni rekor Fransa'nın Sausset-les-Pins sahillerinde kaydedildi. Kendi geliştirdiği jet motorlu hoverboarduyla tam 2252 metre boyunca uçan Franky Zapata, 275.9 metrelik bir önceki rekoru da geride bıraktı. 275.9 metrelik rekor Kanadalı mucit Catalin Alexandra Duru tarafından geçtiğimiz yıl kaydedilmişti.

"Bu hissi anlatabilmem imkansız."

Uçuş sırasında Guinness yetkilileri tarafından da gözlemlenen Zapata'nın yüksekliği yer yer 50 metreyi buldu. Flyboard Air'la uçmanın inanılmaz huzur verici olduğunu belirten Franky Zapata uçuş sırasında kollarını açmasının nedeniyle ilgili gelen bir soruya,"Bu şekilde kontrolü daha kolay sağlıyorum; ancak kollarınızı açtığınızda ellerinizden geçen rüzgar, ayaklarınızın altında hiçbir şeyin olmaması...bu hissi anlatabilmem de imkansız. Kesinlikle hayatınızda tecrübe etmeniz gereken bir an." ifadelerini kullandı.

Başka rekorlar da kırmıştı

Şu sıralar Flyboard Air'la gündeme geliyor olsa da Franky Zapata aslında bir süredir Flyboard ismi altında çeşitli jetpackler de üretiyordu. Bugüne kadar suyla çalışan jetpackleriyle tanınan Zapata yine bu jetpackleriyle sadece bir dakikada 26 geri takla atarak başka bir dünya rekorunun daha sahibi olmuştu. Zapata'nın bu rekoru daha sonra Çinli Liu He tarafından 2015 yılında kırıldı.

Zapata'nın Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesini sağlayan Flyboard Air ilk kez geçtiğimiz ay ortaya çıkmıştı. 3 kilometre irtifaya kadar yükselebilen hoverboard-jetpack karışımı cihaz saatte yaklaşık 150 kilometre hızlara da çıkabiliyor.

Zapata Racing'in geçtiğimiz Cumartesi günü kaydedilen rekorla ilgili kendi YouTube adresi üzerinden yayımladığı o güzel görüntüler için alttaki pencereye göz atabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6836 kez okundu.
10 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
jetpack, flyboard air ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim