Anlık Bildirim

Uzaya gönderilen Voyager Altın Plak SoundCloud'da yayınlandı

 Başta Jüpiter ve Satürn olmak üzere Güneş Sistemi hakkında veri toplamak için 1977 yılında NASA tarafından uzaya gönderilen Voyager uzay araçları, bu görevlerinin yanı sıra oldukça ilginç ikinci bir göreve daha sahipti: Dünyanın seslerini uzaya taşımak. Dünya dışı akıllı yaşam formlarının veya gelecekteki insanların bulması niyetiyle dünyanın seslerini uzaya gönderme kararı alan NASA, bu amaç doğrultusunda Voyager Altın Plak'ı oluşturdu.
Uzaylılara karşı bir selamlama niteliğinde olan Voyager Altın Plak, aralarında Türkçe'nin de bulunduğu birçok dilde mesajların yanı sıra rüzgar, gök gürültüsü, vahşi yaşam ve tren sesleri gibi Dünya'daki yaşamı anlatan sesleri barındırıyordu. Bu kayıtlar yıllar içerisinde internette dolaşmaya başlamış ve NASA tarafından kısım kısım paylaşılmış olsa da, Voyager Altın Plak yüksek kalite kayıtlar ve orijinal sıralamasıyla ilk kez geçtiğimiz günlerde NASA tarafından yayınlandı.
Hala yolculuklarına devam etmekte olan Voyager uzay araçları tarafından uzayın derinliklerine taşınan Voyager Altın Plak'a SoundCloud servisi üzerinden ulaşmak mümkün. Plak'ta yer alan Türkçe mesajı aşağıda yer alan videodan dinleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5564 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, nasa ve soundcloud
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim