Anlık Bildirim

Apple, AR başlıkları için stereoskopik ekran teknolojisi geliştiriyor

Apple karma gerçeklik cihazlarındaki ekranların geliştirilmesiyle ilgili birkaç patent başvurusunda bulundu. Şirket bu tip ürünlere stereoskopik görüntüleme teknolojisi kazandırmayı hedefliyor.

Apple, AR başlıkları için stereoskopik ekran teknolojisi geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Apple, kafaya takılan karma gerçeklik cihazlarına stereoskopik görüntüleme deneyimi kazandıracak bir ekran teknolojisi üzerinde çalışıyor. Şirketin bu yöndeki planlarına ışık tutacak yeni patent başvuruları ortaya çıktı.

Apple'ın iPhone'a bağlanabilen bir Apple AR kaskı ve sanal gerçeklik deneyimi sunmayı hedefleyen siperlik tarzı bir cihazda dahil olmak üzere en az iki kafaya takılan cihaz üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Apple, AR başlıkları için stereoskopik ekran teknolojisi geliştiriyor Tam Boyutta Gör

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından yayınlanan üç patent, Apple'ın lentiküler lenslerle donatılmış ekranlara sahip bir cihazın kullanıcıya nasıl stereoskopik veya üç boyutlu içerik sağlayabileceğinin yolunu gösteriyor.

Odakta lentiküler lens teknolojisi var

Patent başvurularının tümü lentiküler lens teknolojisine odaklansa da her birinin farklı iddiaları var. Patentlerden biri söz konusu cihazın kendi CPU ve GPU birimi sayesinde hem iki boyutlu hem de üç boyutlu içerik sağlayabileceğine dikkat çekiyor.

Apple, AR başlıkları için stereoskopik ekran teknolojisi geliştiriyor Tam Boyutta Gör

İkinci patentte ise belirli alanların opaklığını değiştirebilen bir panelden bahsedilmiş. Üçüncü patent ekrandaki piksellerin nasıl konumlandırılacağına açıklık getirerek stereoskopik etkinin oluşturulmasıyla ilgili konulara odaklanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim