Anlık Bildirim

IMF'den kripto para açıklaması: Düzenleme getirilecek

Bugüne kadar kripto paralar hakkında pek açıklama yapmayan Uluslararası Para Fonu(IMF) Başkanı Christine Lagarde kripto paralara yönelik düzenlemeler getirileceğinin sözünü verdi.

IMF'den kripto para açıklaması: Düzenleme getirilecek Tam Boyutta Gör
 

Kripto paralara temkinli yaklaşan ve bu konuda bugüne kadar çok fazla açıklama yapmayan IMF Başkanı Christine Lagarde, kripto paraların geleceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. CNN Money'e verdiği röportajda kripto paralarla ilgili soruları yanıtlayan Lagarde, kripto para dünyasını ''Uluslararası düzenlemelere ve uygun denetime ihtiyaç duyduğumuz bir alan.'' şeklinde değerlendirirken hükümetlerin kripto paraları düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu, bunun yalnızca bir zaman meselesi olduğunu belirtti.


Haksız düzenlemelere dikkat edilmeli 

Hükümetlerin ve merkez bankalarının dolandırıcılık faaliyetlerine karşı kripto paralara dikkat kesildiğini açıklayan Christine Lagarde, kripto paralar üzerinden para aklama ya da terörün finanse edilmesine engel olmak için IMF olarak ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Christine Lagarde pek çok hükümetin kripto paraları düzenleme yönünde fikir beyan ettiğini dile getirirken hükümetlerin müzakere sonrasında ortak görüşe vararak düzenlemeler oluşturmasını daha sağlıklı buluyor. Öte yandan Lagarde; hükümetlerin, son dönemde finans dünyasında patlamaya neden olan kripto para konusunda haksız düzenlemeler yapmasının sektörün büyümesini yavaşlatacağından da endişe duyuyor.


Tabi Christine Lagarde, kripto paraların düzenlenmesi konusunda açıklama yapan en son isim olsa da aslında uluslararası arenada bu konu bir süredir ciddi bir şekilde tartışılıyor. Geçtiğimiz ay İsviçre'nin Davos kentinde gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu'nda da kripto paraların tehlikeleri ve hükümetlerin bu konuda düzenlemeler getirmesi meselesi ele alınmıştı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim