Anlık Bildirim

İçi sıvı dolu nesnelerin 3 boyutlu yazıcılarda tek seferde üretilmesini sağlayacak yöntem geliştirildi

Germany's Martin Luther University Halle-Wittenberg kurumu araştırmacıları tarafından geliştirilen yeni yöntemde 2 farklı 3 boyutlu yazıcı başlığı kullanılıyor. Böylece nesneler tek seferde üretiliyor

İçi sıvı dolu nesnelerin 3 boyutlu yazıcılarda tek seferde üretilmesini sağlayacak yöntem geliştirildi Tam Boyutta Gör

3 boyutlu yazıcılarda üretilen nesnelerin içerisine sıvı eklenmesi genelde nesne üretildikten sonra sıvıların enjekte edilmesi ile oluyor. Şimdi ise bilim insanları tek aşamada içi sıvı dolu nesnelerin üretilmesini sağlayan yöntem geliştirdi.

Germany's Martin Luther University Halle-Wittenberg kurumu araştırmacıları tarafından geliştirilen yeni yöntemde 2 farklı 3 boyutlu yazıcı başlığı kullanılıyor. Başlıklardan birinin erimiş polimer katmanlarından nesneler ürettiği diğerinnin ise nesnenin içerisine küçük sıvı damlacıkları bıraktığı belirtiliyor.

3 boyutlu yazıcı

İçi sıvı dolu nesnelerin 3 boyutlu yazıcılarda tek seferde üretilmesini sağlayacak yöntem geliştirildi

Yeni yöntem ilk olarak polimer iplikvari yapılarla ızgara kafesi benzeri yapılar basılmakla birlikte sıvı damlacıklarının ızgaraların arasında yer alan boşluklara bırakıldığı ve daha sonra ızgara kafesinin üzerine katı polimer kapak basılarak sıvının yapının içine hapsedildiği belirtiliyor.

Yeni teknoloji daha da geliştirilebilirse çeşitli ilaçların ve daha birçok alanın geliştirilmesinde kullanılabilir.

Yeni araştırma Advanced Materials Technologies adlı dergide yayımlandı.

Kaynakça https://pressemitteilungen.pr.uni-halle.de/index.php?modus=pmanzeige&pm_id=5161 https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/admt.202000509 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim