Anlık Bildirim

Türkiye'ye 3,5 milyon doz daha koronavirüs aşısı geldi

Türkiye'nin Çin'den satın aldığı aşıların sevkiyatı devam ediyor. İkinci parti sevkiyatın son dozları da Türkiye'ye geldi.

Türkiye'ye 3,5 milyon doz daha koronavirüs aşısı geldi Tam Boyutta Gör

Türkiye’nin Çin’den sipariş ettiği 50 milyon doz koronavirüs aşısının ikinci parti sevkiyatı tamamlandı. Çinli Sinovac şirketinin ürettiği CoronaVac ismindeki aşıdan 3,5 milyon doz daha Türkiye’ye geldi. Bugüne kadar Türkiye’ye toplam 13 milyon doz aşı getirildi.

İkinci parti sevkiyatın ilk bölümünü oluşturan 6,5 milyon doz aşı bu Pazartesi günü gelmişti. Bugünkü 3,5 milyon doz aşı ile ikinci parti sevkiyat tamamlandı. TİTCK, gelen aşıları en az 14 gün boyunca inceleyecek. Sonra vatandaşa uygulanacak. Üçüncü parti sevkiyat için firmanın yeni dozları hazırlamasını ve Çin’den izin alınmasını bekleyeceğiz.

Türkiye’de 75 yaş ve üstü kişilere koronavirüs aşısı yapılıyor. Şu ana kadar 1 milyon 770 bin kişiye birinci doz aşılar uygulandı. Birinci doz aşıyı olduktan 28 gün sonra ikinci doz uygulanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
CHP’li Özgür Özel in alkışlanacak ifadesi “Bırakın Çin aşısını kötülemeyi. Çin mallarına duyduğunuz güvensizlikle Çin’de üretilen aşıyı karıştırmayın. Bi...
Yorumu gör »
CleanCoders
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim