Anlık Bildirim

DJI ve Microsoft yeni Windows 10 yazılım aracını duyurdu

DJI dronelarını yakın zamanda Windows 10 bilgisayar üzerinden yönetmek ve anlık veri transferi yapmak mümkün olacak. Microsoft ve DJI bunu gerçekleştirmek için çalışıyor.

Drone teknolojileri hem günlük hem kurumsal hayatta daha fazla yer kaplamaya başladı ve yazılım ekosistemi de önem kazandı. Bu teknolojilerden en iyi şekilde faydalanabilmek için yazılım geliştirme araçları zorunlu hale geldi. DJI ve Microsoft ortaklığı bu soruna el atıyor.

Yeni araç neler sunuyor?

Yılın ilk aylarında DJI ve Microsoft bir yazılım geliştirme aracı hazırladıklarını duyurmuştu. Bu hafta itibariyle Windows aracının tanıtımı yapıldı ve ilk önizleme sürümü de geliştiricilerin beğenisine sunuldu.

Yeni Windows aracını kullanarak DJI Drone’larını kontrol edebilen, gerçek zamanlı veri transfer edebilen ve bunları milyonlarca Windows 10 kullanıcısına yayınlayabilen uygulamalar geliştirilebilecek. Ayrıca Drone modellerine robotik bileşenler ve sensörler eklemek de mümkün olacak.

DJI ayrıca AirMap adında yeni bir servis daha duyurdu. Microsoft Azure altyapısını kullanan AirMap hizmeti kullanıcıların yerel kanunlara uygun bir şekilde hareket etmesini sağlıyor. Yine yazılım aracı da Azure altyapısı içerisinde yer alıyor. Microsoft ve DJI uzun bir ortaklıklarını devam ettirme niyetinde.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim