Anlık Bildirim

Dünyanın ilk OLED ekranlı kredi kartı tanıtıldı: Ne avantajı var?

Yakında tüketiciler alışverişlerinde yepyeni bir deneyim yaşayacaklar. Amerikalı bir şirket, Radiance adını verdiği OLED ekranlı yeni nesil kredi kartını tanıttı. Peki kartta ekran gerekli mi?

Dünyanın ilk OLED ekranlı kredi kartı tanıtıldı: Ne avantajı var? Tam Boyutta Gör

Sentry Enterprises isimli finans teknolojisi şirketi, yeni nesil bir kredi kartı (aynı zamanda banka kartı) geliştirdiğini duyurdu. Radiance adı verilen kartın en önemli özelliği OLED ekrana sahip olması. Konica Minolta tarafından üretilen ekran, ödeme terminali ile temasa geçildiğinde aktif hale geliyor ve kullanıcıları işlem hakkında bilgilendiriyor.

Bu yenilikçi kartlar, kullanıcılara ek güvenlik sağlamanın yanı sıra, kartı basan bankaya da bir nevi reklam imkânı sunacak. Örneğin OLED ekranda bankanın logosu parlak bir şekilde görünecek. Bu sayede bankalar marka görünürlüğünü artırarak çevredekilerin dikkatini çekebilecek.

Dünyanın ilk OLED ekranlı kredi kartı tanıtıldı: Ne avantajı var? Tam Boyutta Gör

Pil gereksinimi yok

Tüm bunların yanında kullanıcılar, kartı temassız ödeme terminallerine yaklaştırdıkça ekranın parlaklığı artacak ve bu sayede kartın terminalden yeterli uzaklıkta olup olmadığını anlayabilecekler. Radiance kartların VISA ve MasterCard ödeme sistemlerini desteklediğini belirtelim.

OLED ekran, NFC alıcısından güç aldığı için pilsiz çalışıyor. Bu teknoloji 2020 yılında Konica Minolta tarafından sergilenmişti. Radiance kartları ilk olarak hangi bankaların sunacağı henüz belli değil ancak, Sentry Enterprises teknolojinin kullanıma hazır olduğunu ve yakın zamanda bu tarz kartlarla tanışacağımızı söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14654 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kredi kartı, nfc ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim