Anlık Bildirim

Adil Kullanım Kotası’nda önemli 1 Mayıs düzenlemesi: Tarifeler ISS'lere gönderildi!

Bir süredir gündemde olan ve kullanıcıların sabırsızlıkla beklediği Adil Kullanım Kotası’na ilişkin düzenlemenin servis sağlayıcılara iletildiği belirtiliyor. Peki yeni bağlantı hızları nasıl olacak?
Ülkemizdeki internet kullanıcılarının şüphesiz en fazla şikayetçi oldukları konuların başında Adil Kullanım Kotası (AKK) uygulaması geliyor. Belirli bir data kullanım oranından sonra hızın büyük oranda düşürülmesi, her geçen gün dijitalleşen günlük yaşamın ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılamıyor.

Hatırlayacağınız gibi son dönemde hükümet cephesinden yapılan açıklamalarda AKK’nin önümüzdeki mayıs ayından itibaren kademeli olarak, 2019 yılının başında ise tamamen kaldırılacağı aktarılmıştı. Üstelik 02:00 - 08:00 saatleri arasında kullanılaninternetin de aylık kotadan herhangi bir şekilde düşmeyeceği ifade ediliyor. Edindiğimiz bilgilere göre Adil Kullanım Kotası’na ilişkin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan karar, gerekli düzenlemelerin ve hazırlıkların yapılması için internet servis sağlayıcılarına (İSS) gönderildi.

Türkiye'de ortalama indirme hızı 14,16 Mbps 

Buna göre paketlerdeki indirme hızlarına karşılık uygulanacak asgari AKK sonrası indirme hızları aşağıdaki tabloda olduğu gibi hayata geçirilecek. Söylemeden geçmeyelim: Resmi belgelerde asgari kota karşılığı olan veri miktarının belirtilmediğini gözden kaçırmamak gerekiyor. Alınan karara göre 31.12.2018 tarihi itibarıyla AKK uygulamasına tamamen son verileceği ifade ediliyor.
Yapılan güncel araştırmalara göre ülkemizdeki sabit geniş bant indirme (download) hızı yaklaşık 14,16 Mbps ve yükleme (upload) hızı ise 3,82 Mpbs. Türkiye bu verilerle indirme hız ortalamalarında global ölçekte 81. ve yükleme hızında ise 110. sırada yer alıyor. Geleceğe yönelik oldukça önemli bir adım olarak değerlendirebileceğimiz düzenlemenin hayata geçirilmesiyle vatandaşlar daha hızlı ve sağlıklı bir internet deneyimi edinme fırsatı yakalayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
35652 kez okundu.
134 kişi, toplam 161 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
btk, bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim