Anlık Bildirim

Oxford Üniversitesi araştırdı: Türkiye yalan haberde birinci sırada

Oxford Üniversitesi Reuters Enstitüsü'nün ve yalan haber konusunda 37 ülkede yaptığı bir araştırmada, Türkiye listenin en başında yer aldı. Araştırmanın detayları:
Oxford Üniversitesi Reuters Enstitüsü tarafından yapılan Digital News Report 2018 (Dijital Haber Raporu) yayınlandı. Raporda 37 ülkedeki yalan haber, medyaya güven ve haber tüketicilerinin davranışları incelendi. Türkiye, yanıltıcı ve sahte haberlerin en çok yapıldığı ülke olarak açıklandı.

Türkiye’de haberlerin dezenformasyon oranı yüzde 49 olarak belirlendi. Yanıltıcı haber konusunda Türkiye’yi yüzde 44 ile Yunanistan ve Malezya takip ediyor. Yanıltıcı ve sahte haberlerin en az görüldüğü ülkeler ise Almanya, Danimarka ve Hollanda olarak tespit edildi.

Türkiye’de kullanıcılar siyasi görüşünü açıklamaktan çekiniyor

Türkiye’den araştırmaya katılanların yüzde 65’i siyasi görüşlerini açık bir şekilde dile getirmenin başını belaya sokacağını düşünüyor. Türkiye, bu konuda dünyadaki en endişeli kullanıcılara sahip.


Türkiye’de haberlere güvenirim diyenlerin oyanı yüzde 38. Rapora göre Türkiye’de en çok güven duyulan beş haber organizasyon sırasıyla Fox TV, NTV, CNN Türk, Cumhuriyet ve Sözcü. Türkiye’de sosyal medyadaki haberlere güven yüzde 33 oranında. İnternette karşılaştığı bilginin doğru olup olmadığı konusunda endişe duyanların oranı ise yüzde 60.



Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23717 kez okundu.
85 kişi, toplam 91 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
haber, araştırma ve
2 etiket daha yalan haber Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim