Anlık Bildirim

Dikkat! WinRAR'da ciddi bir güvenlik açığı keşfedildi

Milyonlarca kullanıcısı olan popüler dosya sıkıştırma programı WinRAR'da yüksek önem derecesine sahip bir güvenlik açığı tespit edildi. İşte etkilenmemek için yapmanız gerekenler.
Dikkat! WinRAR'da ciddi bir güvenlik açığı keşfedildi Tam Boyutta Gör
Dünya genelinde 500 milyonu aşkın kullanıcısı olan popüler dosya sıkıştırma programı WinRAR'da ciddi bir güvenlik açığı tespit edildi. CVE-2023-40477 referans numarası ile tanımlanan açık, hedef kullanıcının sisteminde rastgele kod yürütülmesine izin veriyor.

Yüksek önem derecesine sahip güvenlik açığı Zero Day Initiative ekibinden "goodbyeselene" takma adlı bir araştırmacı tarafından tespit edildi. Uzman hemen harekete geçerek sorunla ilgili detaylı bir raporu WinRAR'ı geliştiren RARLAB şirketine iletti.

Dikkat! WinRAR'da ciddi bir güvenlik açığı keşfedildi

Açık nasıl istismar ediliyor?

ZDI web sitesinde yayınlanan bir güvenlik bültenine göre saldırganların bu güvenlik açığından yararlanabilmesi için kullanıcı etkileşimi gerekiyor. Yani bilgisayar korsanlarının, kurbanı kandırarak kötü amaçlı bir arşiv dosyasını açmaya ikna etmesi lazım.

Sorun, kullanıcı tarafından sağlanan verilerin uygun şekilde doğrulanmamasından kaynaklanıyor. Bu da tahsis edilen arabellek dışında bellek erişimine yol açabilir. Sonuç olarak mevcut süreç bağlamında sistemde kod çalıştırmak mümkün hale geliyor.

Dikkat! WinRAR'da ciddi bir güvenlik açığı keşfedildi Tam Boyutta Gör

Nasıl korunurum?

RARLAB, WinRAR 6.23 sürümünü yayınlayarak bu açığı giderdi. WinRAR kullanıcılarının herhangi bir saldırıya maruz kalmamak için programı bir an önce güncellemeleri şiddetle tavsiye ediliyor. Yeni versiyonu buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz web sitesinden indirebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim