Anlık Bildirim

Doğuş Otomotiv CEO'sundan Volkswagen'in Türkiye yatırımına yönelik açıklama

Volkswagen, Barış Pınarı Harekatı'nı sebep göstererek Türkiye'deki fabrika yatırımını ertelemişti. Doğuş Otomotiv CEO'su, deyim yerindeyse yılan hikayesine dönen karar sürecini değerlendirdi.

Doğuş Otomotiv CEO'sundan Volkswagen'in Türkiye yatırımına yönelik açıklama Tam Boyutta Gör

Alman üretici Volkswagen, Barış Pınarı Harekatı’nı sebep göstererek Türkiye’deki fabrika yatırımını ertelediğini duyurmuştu. Şirketin 2019 yılı sona ermeden nihai kararını açıklaması bekleniyordu fakat aradan geçen 4 aylık süreçte konuyla ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadı.

Volkswagen cephesi sessizliğini korurken, şirketin Türkiye distribütörü olan Doğuş Otomotiv’in CEO’su Ali Bilaloğlu’ndan konuyla ilgili yeni açıklamalar geldi. Habertürk’e konuşan Bilaloğlu, “Almanlar Manisa kararını zaten verdi. Dolayısı ile Bulgaristan ve Romanya gibi başka bir ülke arayışı yok. Başta VW CEO’su Herbert Diess’in açıklamaları olmak üzere, şirketten yapılan açıklamalar Türkiye kararının kesin olduğunu gösteriyor” dedi.

Volkswagen’in kararında şirketin bağlı olduğu Aşağı Saksonya eyaletinin de etkisinin bulunduğunu belirten Bilaloğlu, kuruldaki eyalet yöneticilerinin veto haklarını kullanmaması için yürütülen ikna çalışmalarının süreci uzatmış olabileceğini belirtti. Bilaloğlu, Volkswagen’in Türkiye kararından vazgeçmesi halinde ise yeni bir fabrika açmayarak mevcut tesislerinde kapasite artırımına gideceğini söyledi.

Geçtiğimiz yılın sonunda Türkiye kararını bir kez daha erteleyen Volkswagen’in nihai kararını 2020’nin ilk çeyreğinde açıklaması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9515 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
volkswagen türkiye, doğuş otomotiv ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim