Anlık Bildirim

Fortune yılın iş insanlarını seçti: Lisa SU 2. sıraya yerleşti

ABD merkezli iş dergisi Fortune yılın iş insanları listesini yayınladı. Listede kırmızı ekibin lideri Lisa SU dikkat çekti. Bunun arkasında AMD’nin son birkaç yıl içerisindeki hızlı yükselişi yatıyor.

Fortune yılın iş insanlarını seçti: Lisa SU 2. sıraya yerleşti Tam Boyutta Gör

Fortune dergisi yılın iş insanlarını seçti. Elon Musk’ın birinci sırada yer aldığı listede 2. sırada Lisa SU ve 3. sırada Jensen Huang yer aldı.

AMD'yi uçurumun kenarından alan isim

AMD’nin CEO koltuğunda oturan Lisa SU’nun bu yıl listeye ikinci sıradan hızlı bir giriş yapmasında itici güç batmak üzere olan AMD’yi zirveye çıkarması olmuş.

Üstelik önceki yıla kıyasla %44’lük artışla 9 milyar dolara yaklaşan satışların yanı sıra firmanın stok değerinde de benzeri zor bulunacak artış kayda geçti.

2016 yılında 2 dolar seviyesinde dolaşan AMD hisseleri bugünlerde 85 dolar’ı geçmiş bulunuyor. Bu da AMD’nin stok market değerini 100 milyar doların üzerine taşıyor.

Donanımseverlerin yüzünü hem işlemci hem de ekran kartı tarafında güldürmeyi başaran Lisa SU’nun sıradaki hedefi ise Xilinx’i 35 milyar dolara satın alarak otomotiv ve 5G mobil cihaz sektörüne giriş yapmak olarak görülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2752 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd ryzen, fortune ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim