Anlık Bildirim

DSÖ: Delta varyantı yüzünden maske takmaya devam etmeliyiz!

DSÖ'nün açıklamasına göre Delta varyantının küresel çapta vaka artışlarına sebep olmasından ötürü insanların maske takmaya bir süre daha devam etmesi gerekiyor.

DSÖ maske takmaya devam edeceğimizi söylüyor Tam Boyutta Gör

İlk kez Hindistan'da görülen SARS-CoV-2 Delta varyantı küresel çapta yayılmaya devam ediyor. Birçok ülkenin sağlık otoritesi şimdiden defalarca kez bu yeni varyant hakkında endişelerini dile getirdi. Daha önce açık alanda maske yasağını kaldıran İsrail, Delta varyantının yayılmasıyla birlikte maske yasağını geri getirdi. Moskova geçtiğimiz hafta büyük bir vaka sıçrayışına sahne oldu ve bu vakaların %90'ının Delta varyantı kaynaklı olduğunu dile getirdi. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bu varyasyona karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısını tekrarladı ve maske takmaya devam etmenin gerekli olduğunu söyledi. DSÖ'nün İlaç Ürünleri Genel Direktör Yardımcısı Dr. Marangela Simao insanların iki doz aşı yaptırdıktan sonra kendilerini güvende hissetmemeleri gerektiği söylüyor. İki doz aşı olan insanların dahi maske takmaya devam etmeleri gerektiğinin altını çiziyor. 

Öte yandan Dr. Simao'ya göre ne aşı ne maske tek başına koruma sağlayabilir. Bu anlamda el temizliğine ve mesafeye dikkat etmek gerekli. Elbette bu aşı yarasız demek değil. Aşı hala en büyük çözüm ancak diğer önlemler de hemen bir kenara bırakılamayacak gibi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8518 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dsö, who ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim