Anlık Bildirim

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre aynı aşının hatırlatma dozlarını uygulamak anlamsız

Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19 ile mücadele kapsamında yürütülen, tekrarlanan aşı dozlarının Omicron ve yeni varyantlara karşı geçerli bir strateji olmadığını açıkladı.

DSÖ'ye göre aynı aşının hatırlatma dozlarını uygulamak anlamsız Tam Boyutta Gör

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19 aşılarında uygulanan hatırlatma dozları hakkında çağrı yaparak bunun doğru bir strateji olmadığını açıkladı.

DSÖ bilim insanları, Omicron varyantı da dahil olmak üzere, tekrarlanan aşı dozlarının yeni varyantlara karşı korumada geçerli bir strateji olmadığı konusunda hemfikir durumdalar. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre koronavirüsün yayılmasına karşı daha iyi koruma sağlayan aşıların geliştirilmesi gerekiyor.

DSÖ'nün Covid-19 Aşı Bileşimi Teknik Danışma Grubu (TAG-Co-VAC) tarafından yayınlanan bildiride "Orijinal aşı bileşiminin tekrarlanan takviye dozlarına dayalı bir aşı stratejisinin uygun veya sürdürülebilir olması pek olası değildir" ifadelerine yer verildi.

DSÖ'ye göre aynı aşının hatırlatma dozlarını uygulamak anlamsız Tam Boyutta Gör

Covid-19'un bulaşmasını önleyen aşılar geliştirilmeli

Uzmanlara göre yalnızca koronavirüse yakalanan kişilerin bu hastalıktan ciddi şekilde etkilenmelerinin önüne geçen aşıların yanında, insanları bu virüse yakalanmaktan daha iyi koruyan aşıların da geliştirilmesi gerekiyor.

Öte yandan Covid-19 aşılarının performansını değerlendiren uzmanlar: "Omicron gibi ortaya çıkan yeni Covid-19 varyantları ile başa çıkmak için, ağır hastalık ve ölümün önlenmesinin yanı sıra enfeksiyon ve bulaşmanın önlenmesinde yüksek etkisi olan Covid-19 aşılarına ihtiyaç var" çağrısında da bulunuyorlar.

DSÖ'nün verilerine göre dünya çapında 331 adet Covid-19 aşısı üzerinde çalışma yapılıyor. Birleşmiş Milletler'in (BM) sağlık kurumu ise şimdiye kadar 8 farklı aşıya onay vermiş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3959 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
covid-19, koronavirüs ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim