Anlık Bildirim

Apple iPad 1 milyondan fazla sattı

Apple iPad, ilk ayında 1 milyondan fazla sattı. İşte detaylar.

iPhone kadar sansasyonel olmasa da iPad, sessiz ama sağlam adımlarla yoluna devam ediyor. Hakkında çıkan onlarca dedikodunun ardından bir ay kadar önce satışa sunulan iPad için 3G destekli versiyonun da çıkmasıyla birlikte model gamı tamamlanmış oldu. 9.7-inç büyüklüğündeki, IPS panelli çoklu dokunmatik ekranı ve 1GHz'de çalışan A4 işlemcisiyle dikkat çeken iPad, kısa sürede 1 milyon satış rakamına ualştı.

Bazı analistlerin yüksek satış öngörüsünü karşılamasa da yeni sayılabilecek bir pazar için güçlü bir başlangıç yapan iPad'in satışlarında 700.000 adetlik kısmın WiFi, diğer 300.000 adetlik kısmın ise birkaç gün önce satışa çıkan WiFi ve 3G destekli modele ait olduğu bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Steve Jobs; "28 gün içerisinde bir milyon iPad. Aynı rakama 74 günde ulaşan iPhone'un yarısından bile kısa bir sürede kilometre taşı geçildi. Arzdan fazla talep alıyoruz ve bu sihirli ürünü daha fazla tüketiciye ulaştırmak için çok sıkı çalışıyoruz." dedi.

Apple iPad 1 milyondan fazla sattı

İlk olarak Amerika'da çıkan iPad için, 200.000'den fazla uygulamaya sahip olan AppStore'da 12 milyondan fazla uygulama, iBookstore'da ise 1.5 milyondan fazla kitap indirildi. Avrupa'da ay sonuna doğru pazara sunulması beklenen iPad için satış rakamlarının hızlı bir şekilde artacağı düşünülüyor. Zira yeni yeni yaygınlaşan iPad 3G ile birlikte uluslararası satışın da başlaması gerek cihaz gerekse de uygulama satışlarının artmasını sağlayacak. öte taraftan iPad'e rakip olacak alternatif tablet modellerinin de Hazirana ayı ile birlikte sahneye çıkması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7873 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPad, Apple ve appstore
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim