Anlık Bildirim

En ucuz LiDAR kutusu duyuruldu

Sürücüsüz araçların etrafı haritalayabilmesi için hayati önem taşıyan bileşenlerden olan LiDAR, yavaş yavaş çalışmaları daha da ilerleyecek şekilde maliyetleri düşürmeye başladı.

En ucuz LiDAR kutusu duyuruldu Tam Boyutta Gör

Sürücüsüz araç teknolojilerindeki ilerlemeler devam ederken üreticiler bir yandan en ileri yöntemleri ortaya koymaya çalışıyor bir yandan da maliyetleri düşürmeye çalışıyor. Konsept gereği yüksek maliyetler isteyen sürücüsüz araç bileşenlerinde önemli bir aşama geçildi.

Velodyne Velabit özellikleri ve fiyatı

CES 2020 fuarına katılan Velodyne girişimi dünyanın en ucuz LiDAR kutusunu duyurdu. LiDAR bilindiği üzere lazer ışınları ile etrafı tarayarak haritalıyor ve sürücüsüz araçların en önemli bileşeni durumunda.

Velodyne Velobit LiDAR kutusu bir kağıt destesi kadar küçük boyutlarda. Buna rağmen piyasadaki rakipleri kadar doğru bir şekilde haritalama yapabiliyor. Velodyne sadece arabalar değil Drone gibi hafif araçlar için de LiDAR kutusunun iyi bir alternatif olacağını belirtiyor.

Velodyne LiDAR kutusu sadece 100$ fiyat etiketine sahip ve maliyete odaklanan sürücüsüz araç üreticileri için iyi bir tercih olacak. Velodyne normalde 100 bin dolara kadar çıkan LiDAR cihazlarına sahip ve uygun fiyatlı model bu anlamda sürpriz oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim