Anlık Bildirim

PC bileşen pazarına iyi haber: Ek vergi kalktı

Anakart ve ekran kartı gibi pek çok önemli bileşenin temelinde yer alan entegre devre kartlarının Çin’den ithaline ek vergi kaldırıldı. Uygulama kısa sürede etkisini gösterecek. 

Ekran kartı Tam Boyutta Gör

ABD ve Çin arasında yaşanan ticaret savaşlarının bir neticesi olarak Çin’den ithal edilen entegre devre kartlarına yüzde 25’e kadar ek vergi uygulanıyordu. ABD hükümeti bu vergiyi kaldırma kararı aldı.

Bilgisayar dünyasına iyi haber

Ocak 2021 tarihinde bu yana Çin’den gelen belirli ürünlere uygulanan yüzde 25’e kadar ek vergi uygulamasından 350 ürünün çıkarıldığı duyuruldu. Bu ürünler arasında entegre devre kartı var. Yani ekran kartından anakarta kadar pek çok ilgili üründe kullanılan malzeme ek vergi dışına çıkarıldı.

Bu durum haliyle başta ilgili kart ürünleri olmak üzere bu ürünleri kullanan dizüstü veya masa üstü gibi pek çok bilgisayar sistemini de doğrudan ilgilendiriyor. Küresel çip krizi nedeniyle zorlanan piyasada bu hamle fiyat indirimlerini de beraberinde getirecek.

Bugün Asus’un ABD’de belirli ekran kartlarında yüzde 25 civarında indirim haberi gelmişti. Muhtemelen yavaş yavaş diğer markaların farklı pazarlarda cazip indirimler sunmaya başladığını görebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16906 kez okundu.
38 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Anakart, Teknoloji Haberleri ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim