Anlık Bildirim

Dünyanın en hızlı masaüstü işlemcisi duyuruldu

Intel Core i9-12900KS dünyanın en hızlı masa üstü işlemcisi sloganıyla piyasaya çıkıyor ve en verimli şekilde 5.5GHz seviyelerine kadar frekanslara ulaşabiliyor. 

Intel Core i9-12900KS Tam Boyutta Gör

Bir süredir perakende sitelerinde görünmeye başlayan ve prototip dizüstülerde benchmark testlerine giren on ikinci nesil Intel Core i9-12900KS, dünyanın en hızlı masa üstü işlemcisi sloganıyla duyuruldu. Intel'in 12. Nesil performans hibrit mimarisi tabanlı olan bu işlemci, ikiye kadar çekirdekte ilk kez 5,5 GHz'e ulaşarak, en uç oyuncuların performansı en üst seviyeye çıkarabilmesine olanak tanıyor.

Intel Core i9-12900KS özellikleri ve fiyatı?

Alder Lake mimarisindeki belki de en çok merak edilen işlemci konumundaki Intel Core i9-12900KS, 8 adet performans ve 8 adet verimlilik çekirdeği barındırıyor. Oyunculara ve profesyonellere hitap eden işlemci ikiye kadar çekirdekte 5.5GHz seviyesine kadar çıkabiliyor. Bu seviye haliyle performans çekirdekleri için geçerli ve Thermal Velocity Boost ile kontrollü bir aşırtma sağlanıyor.

Daha yüksek çok çekirdekli turbo frekanslara izin vererek daha iyi bir oyun performansı sunan Intel Adaptive Boost Teknolojisi kullanılıyor. Oyunlarda daha iyi performans için çekirdeklerin turbo frekanslarını optimize eden işlemci darboğaz yaşanmaması adına 30MB akıllı ön bellek barındırıyor. Isıl tasarım gücü ise 150W olarak gerçekleşiyor.

PCIe 4.0 ve PCIe 5.0 standartlarını destekleyen işlemcide DDR5 4800 MT/s ile DDR4 3200 MT/s seviyelerine kadar çıkılabiliyor. Hız aşırtmaya uygun olan model mevcut Intel Z690 çipsetli anakartlar ile de uyumlu ancak en iyi performans için BIOS güncellemesi tavsiye ediliyor. Intel Core i9-12900KS işlemcisi kutulu veya OEM ortaklarının sistemlerine entegre olarak 739$ fiyat etiketi ile 5 Nisan tarihinde piyasaya çıkacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim