Anlık Bildirim

Evden çalışmak verimliliği ve yaratıcılığı azaltıyor

Microsoft'un ABD'deki 61 bin çalışanı üzerinden yapılan bir araştırmaya göre, evden çalışmanın iş verimliliği ve yaratıcılık üzerinde birçok negatif etkisi var.

Evden çalışmak yaratıcılığı azaltıyor Tam Boyutta Gör

Aralık 2019 - Haziran 2020 arasında Microsoft, ABD'deki 61 bin çalışanı üzerinde evden çalışmanın iş verimi nasıl etkilediği üzerine bir araştırma yürüttü. Araştırmanın sonuçlarına göre evden çalışmak, verimliliği ve yaratıcılığı kötü yönde etkiliyor. 

Çalışanların salgın dönemi öncesiyle kıyaslandığı araştırmada, departmanlar arası iletişimin %25 daha az olduğu ortaya konuldu. Ancak araştırmada aynı alanda çalışan insanların arasında iletişimin arttığına değinildi. California Üniversitesi'nden David Holz'un yaptığı bu araştırma e-postalar, kısa mesajlar, aramalar, toplantılar ve çalışma saatleri değerlendirildi. 

Evde daha uzun çalışılıyor

Holz'un bu araştırmasına göre, çalışanlar iletişim için arama ya da video konferans yerine e-mail ve kısa mesajları daha çok kullanıyor. Her zaman evde olan çalışanların kısa mesajla kolay ulaşılabilir olması da onları her zaman müsait hale getiriyor. Bu anlamda araştırmaya göre bu insanlar evde daha uzun mesailer yapıyorlar. 

Öte yandan araştırmada evden çalışan insanların evin atmosferinden ötürü daha çok stres yüklü oldukları da ortaya konuldu. Evde çocuğu veya bakıma muhtaç bir yakını olan kişilerin iş verimleri fazlasıyla düşüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6163 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
evden çalışmak, microsoft ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim