Anlık Bildirim

NASA'dan uyarı: Eyfel Kulesi büyüklüğünde asteroit Dünya için tehlike oluşturabilir

NASA geçtiğimiz saatlerde yaptığı açıklamada Eyfel Kulesi büyüklüğünde bir asteroitin Dünya için potansiyel bir tehdit olduğunu ancak ihtimalin düşük olduğunu belirtti.   

Eyfel Kulesi büyüklüğünde asteroit Dünya’ya çarpabilir Tam Boyutta Gör

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, yani NASA geçtiğimiz saatlerde bir uyarıda bulundu. Her ne kadar yüksek bir tehdit olmasa da bir asteroitin Dünya için potansiyel bir tehlikeye sahip olduğunu söyledi.

Eyfel Kulesi Büyüklüğünde

NASA'nın yaptığı açıklamaya göre 4660 Nereus isimli bir asteroit, PHA olarak derecelendirilidi, yani "Potansiyel Olarak Tehlikeli Asteroit". Açıklamalara göre bu asteroit, 11 Aralık'ta yaklaşık 4.000mph hızında Dünya'nın yakınından geçecek. İnsanlık için bir tehdit oluşturmuyor ancak olası herhangi bir etkinin de yıkıcı olabileceği belirtilmiş.

Asteroitin rotası ile Dünya'nın arasındaki net mesafe ise 3.8 milyon km. Asteroitin boyutu ise yaklaşık olarak 330 metre diyebiliriz. Yani Eyfel Kulesi'nden biraz daha uzun. Araştırmacıların söylediğine göre bu asteroit, diğer asteroitlerin %90'ından daha büyük ancak en büyüklerinden de bir hayli küçük.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim