Anlık Bildirim

Facebook, VR ile gerçek dünya etkileşimini Oculus'a getiriyor

Gerçek dünya ile VR entegrasyonunu arttırmak isteyen Facebook, sahip olduğu Oculus geliştirici yazılımına yeni bir eklenti ekliyor. Eklenti yaratıcılığı geliştirirken oyunlar içinde kullanılacak.

Facebook, gerçek dünya ile VR entegrasyonu sağlayacak Tam Boyutta Gör

VR gözlükleri, oyunlar ve diğer aktiviteler için günümüzde fazla popülerlik kazanmasa da Gerçek ortamları sanal bir dünya ile entegre etme özelliği birçok kullanıcı tarafından merakla bekleniyor. Microsoft da, kendi VR platformunu Windows’a entegre etme fikrini daha önceden açıklamıştı. Birçok firmanın dikkatini çeken özellik günümüzde Google Glass gibi ürünlerle karşımıza çıkıyor.

Kullanıcıların yaratıcılıklarını geliştirecek

Bu konuda yatırım yapmak isteyen Facebook, sahip olduğu Oculus Geliştirici Yazılımı'na, oyunların ve uygulamaların karma gerçeklik deneyimi sunmasını sağlayacak bir eklentiyi ekleyecek. Eklenti ile kullanıcılar bakış açılarına göre özelleştirme ve gerçek dünyanın belirli yüzeylerini değiştirme özelliklerine sahip olacaklar.

Yeni eklenti, klavyeler ve masalar ile etkileşime geçerek kullanıcılara üretkenlik katacak. Aynı zamanda oyunlara entegre edilecek sistem, oyunların gerçek hayattaki objeler ile etkileşim kurmasını sağlayacak.

Gerçek ortamları sanal dünya ile birleştirecek yeni eklentinin sadece Quest 2 ile uyumlu olduğu açıklayan facebook, Quest’in yeni eklenti için yeterli donanıma sahip olmadığını ve görüntüleri işlemede yetersiz kalacağını düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim