Anlık Bildirim

Facebook, 'paylaşmadan önce oku' özelliğini test ediyor

Sosyal medya devi Facebook, yeni bir özelliği test etmeye başladığını duyurdu. Bir makalenin paylaşılmadan önce okunmasının istenileceği bu özellik, belirli Android kullanıcılarına sunuldu.

Facebook, 'paylaşmadan önce oku' özelliğini test ediyor Tam Boyutta Gör

Yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek için çabalayan Facebook, aslında okumadıkları makaleleri paylaşmaya çalışan kullanıcıları uyaracak yeni bir özelliği test ettiğini duyurdu. Yeni özellik, sadece başlığı okuyarak ya da içeriği tahmin ederek yapılan yanlış paylaşımların önüne geçilmesinde önemli rol üstlenecek.

Paylaşmadan önce oku

Önce oku sonra paylaş özelliği ile bir makale bağlantısını paylaşmak için düğmeye dokunduğunda kullanıcıyı 'Bu makaleyi açmadan paylaşmak üzeresiniz. Makaleleri okumadan paylaşmak, önemli gerçekleri kaçırmak anlamına gelebilir.' yazan bir açılır pencere karşılıyor. Uyarı metnin altında ise 'Makale Aç' ve 'Paylaşıma Devam Et' olmak üzere iki farklı seçenek yer alacak.

Facebook açıklamasında: "Haber makalelerinin daha bilinçli bir şekilde paylaşılmasını teşvik etmenin bir yolunu test ediyoruz. Açmadığınız bir haber makalesi bağlantısını paylaşmaya giderseniz, başkalarıyla paylaşmadan önce onu açıp okumanızı teşvik eden bir uyarı göstereceğiz." ifadelerine yer verdi.

Bu özelliği kullanan Twitter, özellik sayesinde %40 daha fazla kullanıcının makaleleri açıp okuduğunu belirtti. Şimdi özelliği Facebook test ediyor ve bir sözcü, testin dünya çapındaki Android için Facebook kullanıcılarının yalnızca %6'sına uygulanacağını söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim