Anlık Bildirim

Apple, iPhone cam üreticisi Corning'e 45 milyon dolar daha yatırım yaptı

Apple, son olarak iPhone 12 serisindeki Ceramic Shield'i üreten Corning'e, Gelişmiş Üretim Fonu'ndan 45 milyon dolar yatırım yaptı. Son dört yılda yatırım miktarı yaklaşık 500 milyon dolar oldu.

Apple, iPhone cam üreticisi Corning'e 45 milyon dolar daha yatırım yaptı Tam Boyutta Gör

Apple, iPhone, Apple Watch ve iPad'de kullanılan hassas camı sağlayan şirket olan Corning'e 45 milyon dolar yatırım yaptı. Teknoloji devi, cam üreticisinin şirketi ve AR-GE çalışmalarını geliştirmesine destek olmak istiyor.  

'İlk iPhone camından iPhone 12 serisine'

Corning'e 2017 ve 2019 yıllarında yapılan toplam 450 milyon dolarlık desteğin ardından bu kez daha az bir miktarda yatırım yapıldı. Genel tabloya bakıldığında ise yaklaşık 4 yıl gibi bir sürede Apple'ın 5 milyar dolarlık Gelişmiş Üretim Fonu'ndan Corning'e yaklaşık 500 milyon dolarlık destek sağlanmış oldu.

Apple, yapılan bu yatırımların 1.000'den fazla işin desteklenmesine yardımcı olduğunu ve iPhone 12 serisinde kullanılan düşmelerden kaynaklanan hasara karşı dört kat daha dayanıklı olan Ceramic Shield'in yaratılmasında önemli rol üstlendiğini söyledi.

Apple, iPhone cam üreticisi Corning'e 45 milyon dolar daha yatırım yaptı Tam Boyutta Gör

Corning'in CEO'su Wendell P. Weeks: "Apple'a uzun süredir devam eden ürün geliştirme ortaklığımız ve Amerikan işgücünü desteklemeye devam eden bağlılıkları için teşekkür ediyoruz. Harrodsburg, Kentucky tesisimizde yeni üretim teknolojisi için sağladıkları derin yatırım, yalnızca yaşamı değiştiren yeniliği körüklemekle kalmıyor, aynı zamanda yaşadığımız ve çalıştığımız yerdeki hayati toplulukları sürdürmemize de yardımcı oluyor." dedi.

Yapılan açıklamalarda Corning'in bu yatırımı hangi bölümlerde harcayacağına dair bir bilgi bulunmuyor. Apple'ın 2023'te katlanabilir bir iPhone piyasaya süreceğine dair çıkan söylentilerin ardından yeni yatırım ile Corning'in, bükülebilir camlar konusuna eğileceği düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim