Anlık Bildirim

Facebook ve Google, Koronavirüs hakkındaki yanlış bilgilere karşı savaşıyor

Koronavirüs salgınıyla ilgili tüm haberler son hızla gelmeye devam ederken, Facebook ve Google konuyla ilgili olarak yanlış bilgi yayılmasının önüne geçmeye çalışıyor.

Facebook ve Google, Koronavirüs hakkındaki yanlış bilgilere karşı savaşıyor

Koronavirüs gibi son zamanlarda en çok konuşulan hastalık hakkında yanlış bilginin yayılması son derece ciddi sonuçlar doğurabilir. Bu bağlamda harekete geçen Facebook ve Google, hastalıkla ilgili dezenformasyonun ilerlemesini önlemeye çalışıyor.

Yanlış bilginin önüne geçilecek

Google, resmi Twitter hesabından Koronavirüs ile ilgili araştırma yapan kullanıcılara, hastalıkla ilgili referans web sayfalarını önereceğini açıkladı. Bu sayede de kullanıcılar, sağlıklarını tehlikeye sokabilecek eylem ve yanlış bilgilerden kaçınmış olacaklar. Facebook ise sosyal ağda Koronavirüs ile ilgili yayınlanan içeriği incelemeye başlayacağını duyurdu.


Facebook'ta hastalıkla ilgili herhangi bir bilgi yanlış olarak işaretlendiği an, erişimi kesilecek ve bu yayını paylaşan kullanıcılara uyarı gönderilecek. Tüm bunlara ek olarak buraya tıklayarak ziyaret edebileceğiniz web sayfasında ise, Koronavirüs nedeniyle ölen, kurtarılan ve etkilenen kişilerin istatistiklerini görebilirsiniz. Çin'deki doktorların bu virüs salgınını kontrol altına alabilmek için yoğun bir çaba sarfettikleri de gelen bilgiler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim