Anlık Bildirim

Firefox 3.6, 64-bit desteği ile gelebilir

Firefox 3.6, 64-bit desteği ile gelebilir

Mozilla Vakfı tarafından bir süredir merakla beklenen 3.5 sürüm numaralı yeni versiyonu geçtiğimiz günlerde kullanıma sunulan Firefox'un 3.6 sürüm numaralı yeni versiyonunda resmi olarak 64-bit desteği sunulabilir. Bilindiği üzere Firefox'un resmi olmayan 64-bit versiyonu hali hazırda indirilip kullanılabiliyor ancak resmi bir sürüm olmadığı için bu versiyon Mozilla'nın plug-in sisteminden yararlanamıyor.

64-bit desteği ile birlikte şifreli sayfaların gösteriminde hız kazanacağı söylenen internet gezgininin ayrıca hızlı-çağrı tipi fonksiyon aramalarında daha performanslı olacağı ve büyük dosyalar için daha verimli bellek haritalaması yapabileceği belirtiliyor. 64-bit işletim sistemiyle çalışan kullanıcı sayısının her geçen gün arttığı düşünüldüğünde Mozilla'nın 3.6 versiyonuyla birlikte 64-bit desteği sunması, popüler internet gezgininin kullanım oranlarına da muhtemelen olumlu katkı yapacaktır.

Bilindiği üzere alternatif tarayıcılar arasında Google Chrome da Firefox gibi henüz resmi 64-bit desteği sunmuyor. Linux ve OpenBSD tarafında 64-bit desteği sunan Opera'nın Windows versiyonunda da 64-bit desteği bulunmuyor. Apple cephesinde ise Safari'nin (Safari 4) 64-bit desteği bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim