Anlık Bildirim

Gelecek Nesil Mazda 2 En Az Yakıt Tüketen Benzinli Otomobil Olacak

B segmentinin başarılı otomobillerinden biri de Mazda 2.Mazda'nın bu başarılı otomobili sorunsuzluk ve sürüş özellikleriyle öne çıkarken, müşterilerden alınan geri beslemelere göre müşteriler güncel Mazda 2'nin en çok yakıt tüketiminden memnuniyetsizlik duyuyorlar. Mazda bu problemin gelecek nesil 2'de de meydana gelmemesi için çoktan çalışmalarına başladı.

Gelecek nesil 2'nin motoru tamamen elden geçirilecek ve güncel Mazda 2'deki motor yerine markanın yeni geliştirdiği SKYACTIV motorlar kullanılacak. Vites kutusuna de el atan Mazda, yaptığı değişiklikler sayesinde yeni Mazda 2'nin 100 kiometrede oratalama sadece 3.36 litre benzin tüketeceğini açıkladı. Mazda'ya göre yeni 2 tanıtıldığında dünyanın en az yakıt tüketen benzinli modeli ünvanını da kazanacak.

Yeni Mazda 2 2011 yılının ilk yarısında Japonya'da satışa çıkarılacak. Diğer pazarlarda satışa sunulması ise birkaç yılı bulacak gibi görünüyor. Mazda'nın iddia ettiği bu müthiş yakıt tüketim değeri yakalanabilirse, 2 dünya genelinde müthiş satış rakamlarına ulaşabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim