Anlık Bildirim

NASA, "Bundan sonra Dünya'ya asteroit çarpacak mı?" isminde kısa bir video yayınladı

NASA, "Bundan sonra Dünya'ya asteroit çarpacak mı?" isminde bir video yayınladı. Bir asteroit uzmanının konuştuğu videoda, gelecekte de asteroitlerin Dünya'ya çarpacağı söyleniyor.

Gelecekte Dünya'ya asteroit çarpacak mı? NASA cevapladı

NASA, çarşamba günü gezegen savunması üzerine çalışan ve bir asteroit uzmanı olan bilim insanı Kelly Fast ile "Bundan sonra Dünya'ya asteroit çarpacak mı?" isminde kısa bir video yayınladı. Kelly Fast, hızlı bir şekilde "Evet, tarih boyunca asteroitler Dünya'ya çarptı ve bu tekrar olacak" diye cevap verdi. 

Öte yandan Fast, kısa konuşmanın devamında Dünya yüzeyini etkileyen asteroitlerin çok nadir olduğunu söylüyor. Ayrıca astereoitlerin Dünya'ya çarpmasının yüzlerce, hatta milyonlarca yıllık ölçeklerde olduğunu ekledi. Temmuz ayında, ABD'deki Ar-Ge kuruluşlarından birisi olan Güneybatı Araştırma Enstitüsü'nden (SwRI) bir araştırma ekibi, dinozorların neslini yok eden türde bir asteroidin ortalama olarak 250 milyon yılda bir geldiği hesapladı. Bununla birlikte NASA Gezegen Savunma Koordinasyon Ofisi Twitter'da, önümüzdeki yüzyıl için Dünya'ya bilinen hiçbir asteroit çarpma tehdidinin bulunmadığına dikkat çekti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim