Anlık Bildirim

Güneş sistemindeki en hızlı asteroid keşfedildi

Carnegie’den bir araştırma ekibi, güneşin etrafında en hızlı turu atan asteroidi keşfettiklerini açıkladılar. Araştırmacılara göre bu asteroid bir tam turu 13 günde tamamlıyor.

Carnegie Bilim Enstitüsü’nde bulunan bir bilim insanı olan Scott Sheppard liderliğindeki bir araştırma ekibi güneşin etrafında en hızlı turu atan asteroidi keşfettiler.

Sadece 1 kilometre çapında olan bu asteroide 2021 PH27 adı verildi. Bu minik uzay kayası, güneşin etrafını yalnızca 113 günde dolaşıyor, bu da onu güneş sistemindeki en hızlı asteroid yapıyor.

Güneş sistemindeki en hızlı asteroid keşfedildi Tam Boyutta Gör

“Kurşunu eritecek kadar sıcak”

Güneş sisteminde PH27’den hızlı olan tek bir şey var: Merkür. Güneşe en yakın gezegen olan Merkür, güneşin etrafında yaptığı bir tam turu 88 günde tamamlıyor. Bu yeni araştırma da 2021 PH27’yi Merkür’den sonra en kısa yörünge dönme süresine sahip gök cismi yapıyor.

Araştırmaya göre PH27’in yüzeyi, güneşe çok yakın olduğundan kurşunu eritecek kadar sıcak olan 900 fahreneit’e (420 °C) kadar ısınıyor.

Güneş sistemindeki en hızlı asteroid keşfedildi Tam Boyutta Gör

Bilim insanları, asteroidin gelecekte güneşe daha da yaklaşacağını ve güneş tarafından emilerek yok olacağını düşünüyor. Ayrıca, asteroidin birkaç milyon yıl içinde Merkür ya da Venüs’e çarpma ihtimalinin olduğu da belirtiliyor.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim