Anlık Bildirim

Genetiği değiştirilmiş mikroorganizmalar sivrisinek ilacı olarak kullanılabilir

ReVector Program olarak adlandırılan projede ‘’Canlı Biyoterapötik Ürün’’ ( LBP ) olarak adlandırılan böcek kovucu madde geliştirildi. Yeni geliştirilen maddenin fareler üzerinde denenmesi bekleniyor.

Genetiği değiştirilmiş mikroorganizmalar sivrisinek ilacı olarak kullanılabilir Tam Boyutta Gör

DEET veya N, N- dietil m-toluamid olarak adlandırılan kimyasallar etkili böcek ve sivrisinek kovucuları oluşturmakla birlikte ciltte irritasyona ( tahriş ) neden olabiliyor ve birkaç saat sonra etkisini yitiriyor. Şimdi ise bilim insanları genetik olarak modifiye edilmiş bakterileri kullanmayı düşünüyor.

ReVector Program olarak adlandırılan projede ‘’Canlı Biyoterapötik Ürün’’ ( LBP ) olarak adlandırılan böcek kovucu madde geliştirildi.

Mikrobiyom

Genetiği değiştirilmiş mikroorganizmalar sivrisinek ilacı olarak kullanılabilir Tam Boyutta Gör

Araştırmacılar işe insanların derisinde bulunan mikrobiyoma ait örnekler aldı ve bahsi geçen mikrobiyomları değiştirerek işe başladı. Mikrobiyomda bulunan canlıların koku üretiminden sorumlu olduğu ve böylece dişi sivrisineklerin söz edilen kokuya çekildiğini belirtelim.

Araştırmacılar topikal olarak uygulanabilen genetiği değiştirilmiş mikroorganizmalar içeren materyal geliştirmekle birlikte bahsi geçen maddenin uygulandığında koku profilini değiştirdiği ve böylece dişi sivrisinekler için çekici gelen kokuları maskelediği belirtiliyor.

Herkesin koku profili varyasyon gösterdiği için araştırmacılar yeni maddenin insanlardaki etkilerini daha yakından anlamak için çalışma yapmayı planlıyor ancak insan çalışmaları, yapılacak olan kemirgen deneyleri sonrasında başlayacak yani yeni ürünü ticari olarak raflarda görmemiz biraz zaman alacak gibi görünüyor.

Yeni araştırma DARPA adlı dergide yayımlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim