Anlık Bildirim

Google, artırılmış gerçeklik gözlüğünü 2024'te piyasaya sürmeye hazırlanıyor

Artırılmış gerçeklik için üretilen ürünler ileride büyük bir rekabet ortamı getirecek gibi görünüyor. Birçok şirketle beraber Google da AR gözlüğü üzerinde çalışmalar yürütüyor.

Google, AR gözlüğünü 2024'te piyasaya sürmeye hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

Google, dahili olarak Project Iris olarak adlandırılan bir AR(artırılmış gerçeklik) gözlüğü üzerinde çalışmalar yürütüyor. Yaklaşık 300 kişilik bir ekip tarafından gerçekleştirilen AR gözlüğünün, 2024 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Google'dan AR gözlüğü hamlesi

Birçok şirket, sanal gerçeklik(VR), artırılmış gerçeklik(AR), karma gerçeklik(MR) ve genişletilmiş gerçeklik(XR) odaklı ürünler geliştiriyor. Ortaya çıkan yeni bilgiler Google'ın da rekabette elini güçlü tutmak istediğini gösteriyor.

The Verge'ün projeyi bilen iki kişi tarafından edindiği bilgilere göre Google, bir AR gözlüğü müşterilerine sunmaya hazırlanıyor. Project Iris adıyla yürütülen çalışmalarda Pixel ekibinin bazı üyeleri de dahil olmak üzere yaklaşık 300 kişinin çalıştığı belirtiliyor. Projeyi, Project Starline'ı da yöneten Clay Bavor denetliyor ve direkt olarak şirketin CEO'su Sundar Pichai'ye rapor veriyor.

Edinilen bilgiler doğrultusunda Google'ın gözlüğünde mevcut AR gözlüklerinden daha sürükleyici, karma gerçeklik deneyimi sunması için dışa bakan kameralara yer verilecek.

San Francisco'da bir tesiste geliştirilen ilk prototiplerin kayak gözlüğüne benzediği söyleniyor. Google'ın yeni AR gözlüğü projesi olan Project Iris üzerinde yoğun çalışmalar sergileyerek gözlüğü vaktinde sunmayı planladığı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim