Anlık Bildirim

Google, aramalarda uygunsuz görselleri sansürlemeye başlayacak

Teknoloji devi Google, aramalarda müstehcenlik ve şiddet içeren uygunsuz görüntüleri bulanıklaştıracak yeni bir çevrimiçi güvenlik özelliğini tanıttı.           
Google, aramalarda uygunsuz görselleri sansürlemeye başlayacak Tam Boyutta Gör
İnternet Güvenliği Günü'nün bir parçası olarak Google, görsel arama hizmetinin varsayılan ayarlarında değişiklik yaptığını duyurdu. Şirket, yeni politikanın kullanıcıları uygunsuz içerikten koruyacağını açıkladı.

Uygunsuz görseller bulanıklaştırılacak

Google blog gönderisine göre, Güvenli Arama yakında tüm kullanıcılar için varsayılan olarak etkinleştirilecek ve bu ayar, arama sonuçlarında müstehcenlik ve şiddet içeren görüntüleri bulanıklaştıracak. Bulanıklaştırılmış görüntüler, kullanıcının tıklayarak bulanıklaştırmayı iptal edebileceği veya filtreyi tamamen kapatabileceği düğmeler içerecek.

Google, aramalarda uygunsuz görselleri sansürlemeye başlayacak Tam Boyutta Gör
Google hesabının bir yetişkine kayıtlı olması durumunda ise hesap ayarlarından bu seçeneği devre dışı bırakmak da mümkün olacak. Çocuklar ve bir Google hesabına giriş yapmadan aramayı kullananlar, hizmetin güvenli sürümünü kullanmaya devam edecekler. Google, Güvenli Arama politikası değişikliği için henüz bir tarih belirtmiş değil. Yeni kuralların önümüzdeki aylarda yürürlüğe girmesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim