Anlık Bildirim

Google, Avustralya’ya 740 milyon dolar yatırım yapacak

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Google, önümüzdeki beş yıl içinde Avustralya’ya 740 milyon dolar yatırım yapacağını, 6.000 insanı işe alacağını duyurdu.

ABD merkezli teknoloji devi Google, yaptığı yeni bir açıklamada Avustralya’ya önümüzdeki beş yıl içinde 740 milyon dolarlık yatırım yapacağını duyurdu. Bu karar, dev şirketin bugüne kadar ülkeye yaptığı en büyük yatırım olarak kayıtlara geçecek.

Google, Avustralya’ya 740 milyon dolarlık yatırım Tam Boyutta Gör

Google bu paranın; bir araştırma merkezi kurmak ve yerel kuruluşlarla ortaklıkları finanse etmek için kullanılacağını belirtirken ‘Dijital Gelecek Girişimi’ olarak adlandırdığı hareketinin ülkede 6.000 insana iş imkânı sağlayacağını ifade etti.

Google CEO’su Sundar Pichai de yaptığı açıklamalarda, “Avustralya, dünyanın bir sonraki ‘yenilik dalgasına’ gerekli teknolojilerden yararlanarak öncülük edebilir. Bu girişimimiz istihdam yaratarak yaşam kalitelerini yükseltebilir ve teknolojik ilerlemelerin yaşanmasına sebep olabilir” ifadelerini kullandı.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison da dev şirketin planıyla ilgili şunları söyleyerek memnuniyetini dile getirdi: “Google’ın kararı, Avustralyalı işletmelere büyük faydalar sağlayacaktır ve ekonomik toparlanmalarda bize yardımcı olacaktır.”

Google, Avustralya’ya 740 milyon dolarlık yatırım Tam Boyutta Gör

Güney Yarım Küre'nin Silikon Vadisi

Birçok şirketten de bu yatırıma destek geldi. Siber yatırım şirketi DivisionX Global’den Joshua Kennedy-White, bu yatırımın Avustralya için ‘büyük bir kazanç’ olduğunu belirtti ve ülkede bulunan teknoloji şirketlerine büyük katkılar sağlayabileceğini söyledi.

Birçok uzman yatırımın, Sidney’i ‘Güney Yarım Küre’nin Silikon Vadisi’ yapmada önemli bir adım olduğunu düşünüyor. Bilindiği üzere şehre milyarlarca dolarlık bir teknoloji merkezi kurulacak.

Dev teknoloji şirketlerinin ilgisini çeken ‘Tech Central’ ismindeki merkezin inşasının ise önümüzdeki yıl başlaması ve 2026 yılında tamamlanması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim