Anlık Bildirim

Google, kullanıcıların cihazları arasındaki dosya aktarımını hızlandıracak

Google'ın geçtiğimiz yıl kullanıma sunduğu Nearby Share'in bir alt özelliği olarak sunulan Self Share ile kullanıcılar, dosyalarını kendi cihazları arasında hızlı bir şekilde payalaşabilecek.

Google, hızlı dosya paylaşımı için Self Share'i deniyor Tam Boyutta Gör

Google geçtiğimiz yıl kablosuz veri aktarım aracı Nearby Share'i kullanıma sunmuştu. Ortaya çıkan yeni bilgiler teknoloji devinin Self Share adında bir özelliği de test ettiğini gösteriyor. Özellik, kullanıcıların dosyalarını cihazları arasında kolay bir şekilde paylaşılmasına olanak tanıyacak.

Cihazlar arası hızlı dosya paylaşımı

Self Share, Nearby Share ile entegre bir şekilde çalışacak. Şimdilik deneysel bir bayrak olarak sunulan özellik, aktifleştirildiğinde Nearby Share menüsüne “Cihazlarınıza Gönder” seçeneği ekleniyor. Mevcut seçenekle Bluetooth, WebRTC ve Wi-Fi protokolleri üzerinden Chrome OS veya Android cihazlar arsında dosya paylaşımı yapılabilecek.

Self Share özelliğiyle cihazlar arasında paylaşım yapılabilmesi için cihazların birbirine yakın konumlandırılması önemli. Kullanılacak olan protokolün çalışabilmesi için cihazların birbirlerinden fazla uzakta konumlanmaması gerekiyor.

Nearby Share'in bir alt özelliği olan Self Share şu an denenme aşamasında ve yaygın kullanıma sunulmadan önce bayrağın Chrome OS Canary'e sunulması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim