Anlık Bildirim

Google, Samsung telefonlarda varsayılan olmak için servet döküyor!

Google'ın cihazlarda varsayılan arama motoru ve uygulama olmak için yalnızca Apple'a değil, önde gelen Android telefon üreticilerinden Samsung'a da ciddi ödeme yaptığı ortaya çıktı.
google samsung'a servet ödüyor Tam Boyutta Gör
Google, iPhone’larda varsayılan arama motoru olmak için yılda 18-20 milyar dolar arası ödeme yapıyor. Ancak, arama motoru devinin ödeme yaptığı tek marka Apple değil. Şirketin aralarında Samsung’un da bulunduğu markalara bazı uygulamaları Android cihazlarda varsayılan uygulama yapmaları için para ödediği ortaya çıktı.

[bkzdh=

Samsung'a dört yılda 8 milyar dolar ödeme!

Bloomberg’in raporuna göre Google’ın Galaxy akıllı telefon ve tabletlerde varsayılan olmak için Samsung’a ödediği rakam; dört yıl içinde 8 milyar dolar! İnternet arama devi, Samsung’a ödeme yaparak Google Asistan’ın varsayılan sesli asistan, Google Play Store’un varsayılan uygulama mağazası ve Google Arama’nın varsayılan arama motoru uygulaması olmasını sağladı. Google, Android cihaz üreticilerine uygulamalarını ana ekranda tutmaları için de para ödüyor.

Google’ın Android OEM’lerinin rakip hizmetleri Android telefonlara getirmesini engellemek için bunu yaptığı açık. Örneğin; Samsung’un kendi sesli asistanı Bixby, uygulama mağazası Galaxy Store var. Samsung’un ayrıca Meta ve Microsoft ile ortaklığı da var. Buna rağmen Bing, Galaxy telefon ve tabletlerde varsayılan arama uygulama değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4962 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, Samsung ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim