Anlık Bildirim

Aramayla ilgili günde 12.5 değişiklik yapan Google, bir kişinin ölümüne sebebiyet vermiş olabilir

Arama algoritmasında sık sık değişiklik yapan Google, sırf bu yüzden bir kişinin ölümüne yol açmış olabilir. İşte Google güncellemelerinin neden olduğu o dramatik olay:

Google yüzünden bir kişi intihar etmiş olabilir

Gün geçmiyor ki ilginç teknoloji haberleri gündeme gelmesin. Geçtiğimiz yıl arama algoritmasında tamı tamına 4500 değişiklik yapan Google, sırf bu yüzden bir kişinin ölümüne sebep olmuş olabilir.

Algoritma güncellemeleri site sahiplerini zora sokuyor

Arama motoru optimizasyonu (SEO) ile ilgili paylaşımlarda bulunan Search Engine Roundtable adlı web sitesindeki bir içeriğe gelen yorum, yürekleri burkar cinstendi. Zira 3 yaşında otizmli kızı olan ve geçimini bir satış ortaklığı sitesinden sağlayan baba, Google güncellemeleri dolayısıyla neredeyse siteye gelen tüm trafiği kaybettiğini ve bu yüzden geçim sıkıntısı yaşadığını belirterek intihar edeceğini dile getirdi.

Google yüzünden bir kişi intihar etmiş olabilir Tam Boyutta Gör

Babanın akıbeti bilinmezliğini korurken, arama devi Google'ın tekel konumu ve belirsiz algoritma güncellemelerinin SEO uzmanları ile site sahipleri üzerinde oluşturduğu olumsuz etkiler de bir kez daha gündeme gelmiş oldu. 

Günde 12.5 değişiklik yapıldı

Geçtiğimiz yıl aramada yapılan değişikliklerle ilgili birkaç istatistik paylaşan Google; algoritma ve arayüz güncellemeleri de dahil olmak üzere aramayla ilgili toplam 4500 değişiklik yapıldığını bildirdi. Bu da 2020'de her gün 12.5 değişiklik yapıldığı anlamına geliyor. Arama devi, 2018 ve 2019 yıllarında ise 3200'şer değişiklik yaptığını açıklamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15066 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, SEO ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim