Anlık Bildirim

HDD pazarında Seagate liderliğini sürdürüyor

HDD satışları yılın ikinci çeyreğinde en yüksek noktaya ulaştı. Seagate pazarda liderliğini sürdürürken kurumsal müşterilerin büyük bir talebi olmuş durumda.

HDD satışları Tam Boyutta Gör

Özellikle Chia kripto parasının SSD pazarında talebi rekor seviyelere çekmesi HDD pazarının da bundan en iyi şekilde faydalanmasını sağlıyor. Pazarda Seagate halen liderliğini sürdürüyor. 

HDD pazarında durum ne?

Trendfocus tarafından yapılan pazar araştırmasına göre HDD satışları yılın ikinci çeyreğinde 67.6 milyon satış yaparak yüzde 5 büyüdü ve en yüksek seviyesine ulaştı. Bu dönemde kurumların daha fazla talep yaptığı görülüyor. 

Pazarda Seagate markası 28.17 milyon satış yaparak yüzde 2.3 büyüdü. Western Digital ise 25.4 milyon satış yaparak yüzde 9.2 büyüdü. Toshiba ise 13.98 milyon satış ile üçüncülüğe yerleşti.

Bu dönemde son kullanıcı segmenti 33.39 milyon satış yaparak yüzde 4.51 küçüldü. Ortalama HDD kapasitesi ise 2.11TB oldu. Kurumsal tarafta ise 22.75 milyon satış yapılarak yüzde 19.3 büyüme elde edildi. Ortalama kapasite ise 11.41TB oldu. Chia kazımı için bulut altyapılarının daha fazla tercih edilmesi bunda etkili oldu.

HDD segmentinin geleceği ile ilgili ümitli bekleyiş devam ediyor ancak Chia rüzgârı nedeniyle üreticiler tedirginliği mevcut zira talep patlamasının bir anda dinmesi arz fazlası sorununu gündeme getirecek. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim