Anlık Bildirim

SSD alacaklara kötü haber!

Gelen son raporlara göre SSD fiyatları artıyor. Bunun sebebi ise firmaların 3D NAND belleklere geçişte yaşadığı sorunlar. Bununla birlikte fiyatların yükselişi önümüzdeki sene de devam edecek.
DRAMeXchange tarafından yayınlanan rapora göre bu yılın son çeyreğinde SSD fiyatları arttı. Rapora göre 2017’nin ilk çeyreğinde de artış devam edecek. Son bir kaç yıldır SSD fiyatlarının ilk başlardaki fiyatların çok daha altında seyrettiğini ve gittikçe de düştüğünü hepimiz biliyoruz. Özellikle de MLC tip NAND Flash belleklerinden TLC formuna geçişle birlikte SSD’ler bilgisayarlarımızda daha fazla yer almaya başlamıştı.

Artışın Sebebi Ne?

Peki bir anda bu gidişat neden tersine döndü? Bu sorunun cevabını 3D-NAND üreticilerinin geleneksel SSD üretiminden geçişteki komplikasyonlardan etkilenmesi olarak verebiliriz ki bu da NAND belleklerin yokluğunu yaşamamıza sebep oldu. Fakat görünen o ki Samsung bu durumdan pek etkilenmemiş zira firma, diğerlerine nazaran daha rahat bir geçiş aşaması yaşıyor.

SSD kullanım oranı artıyor

Öte yandan fiyatlardaki artışın %6-10 dolaylarında seyredeceği de gelen bilgiler arasında. Buna rağmen bu yıl SSD ile gelen taşınabilir bilgisayar sayısında ciddi bir artış da gözlemlenmiş durumda. Öyle ki satılan notebookların %30’unda SSD tercih edilmiş. Bu rakamın 2017-2018 döneminde %50 ve üzeri olması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10733 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, ssd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim