Anlık Bildirim

Huawei'nin işletim sistemi HarmonyOS'u cihazlarına kuracak ilk şirket belli oldu

Çinli teknoloji devi Huawei'nin, 2 Haziran tarihinde resmi olarak tanıtacağı HarmonyOS yazılımının ilk müşterisi bir elektrikli cihaz üreticisi oldu.

Huawei'nin işletim sistemi HarmonyOS'u cihazlarına kuracak ilk şirket belli oldu

Huawei, HarmonyOS işletim sistemini başlatmak için her şeye hazır. Çinli şirketin, kendi Android alternatifi için büyük umutları var ve birçok elektronik üreticisinin buna ilgi göstermesini bekliyor ve ilk ortak çoktan bulundu. Bu şirket, klimalardan robotik elektrikli süpürgelere kadar uzanan, Çin'in önde gelen ev aletleri üreticilerinden biri olan Midea.

Gelen haberlere göre, Midea yönetimi, HarmonyOS ile bir dizi ürün yayınlayacağı Huawei ile bir ortaklık duyurdu. Midea'nın IoT yönetiminin başkan yardımcısı ve baş teknoloji sorumlusuna göre, Çinli elektronik üreticisi Nesnelerin İnterneti pazarındaki varlığını genişletmek istiyor ve yeni Huawei işletim sistemi bu konuda ona yardımcı olacak. Midea'daki bir üst düzey yönetici konuyla ilgili olarak: "Bu yıl, HarmonyOS sistemi ürünlerimizin neredeyse tüm kategorilerini, yani yaklaşık 200 cihaz türünü kapsayacak." dedi.

Huawei'nin işletim sistemi HarmonyOS'u cihazlarına kuracak ilk şirket belli oldu Tam Boyutta Gör

Bu yıl 300 milyon cihazda HarmonyOS çalışacak

Ayrıca, Huawei'nin işletim sisteminin, şirketin ürünleri ile IoT sistemi arasında etkili bir şekilde iletişim kurmasını sağlayacağını ve HarmonyOS ile çalışan daha fazla ev aletinin yakında piyasaya çıkacağını da sözlerine ekledi. Ancak bunların ne tür cihazlar olacağı belirtilmedi.

Bir hatırlatma olarak, HarmonyOS'un resmi lansmanının 2 Haziran Çarşamba günü yapılması planlanıyor ve Huawei onu farklı cihazlar için evrensel bir platform olarak konumlandırıyor. Sadece akıllı telefonlara ve mobil cihazlara değil, aynı zamanda akıllı ev aletlerine, TV'lere ve arabalara da kurulması önerilmekte. Huawei daha önce HarmonyOS'u diğer üreticilerin kullanımına sunmayı planladığını söylemişti. Zaten bu yıl, 100 milyonu üçüncü taraf cihazlar olmak üzere yeni platformda yaklaşık 300 milyon cihaz çalışacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim