Anlık Bildirim

Huawei yasağı İngiltere’ye pahalıya mal olacak

Huawei ekipmanlarını tamamen temizleme kararı alan İngiltere bu nedenle 5G adaptasyonunda 2-3 yıl kaybedecek. Ayrıca 2 milyar pounda yakında bir maliyet ortaya çıkacak.

Huawei yasağı İngiltere’ye pahalıya mal olacak Tam Boyutta Gör

ABD’nin geçen yıldan bu yana Huawei üzerinde uyguladığı sıkı ambargolar diğer ülkelere de yayıldı. İngiltere sürpriz bir kararla Huawei ekipmanlarından tamamen kurtulma kararı aldı ancak ağır bir bedelle.

Pahalıya mal olacak

20 yıldan fazla bir süredir telekominükasyon ekipmanları sektöründe faaliyet gösteren Huawei oldukça tecrübeli ve 5G konusunda önemli bir avantaja sahip. Bununla birlikte ABD ve İngiltere gibi ülkeler bu avantajdan kurtulmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere iletişim altyapısında Huawei ekipmanlarının 2027 yılına kadar tamamen temizlenmesini ve 31 Aralık 2020 tarihinden sonra da kesinlikle tedarik yapılmamasını kanuna bağlamıştı.

Yıllar boyunca Huawei’den destek alan İngiltere altyapısı bu karar ile ağır bir darbe alacak. Ülkedeki otoriteler Huawei ekipmanlarını tamamen temizlemenin operatörlere 2 milyar pound civarında bir maliyetinin olacağını düşünüyor. Bu maliyetler elbette kullanıcılara yansıyacak.

Huawei yasağı İngiltere’ye pahalıya mal olacak Tam Boyutta Gör

Diğer bir dezavantaj ise Huawei kadar tecrübeli olmayan diğer ekipman sağlayıcılar ile birlikte çalışmak 5G kurulumunu 2 veya 3 yıl geciktirecek. Erken adım atmanın önemli olduğu 5G teknolojilerindeki bu gecikmeler ülkeyi olumsuz etkileyecek.

5G teknolojileri haricinde ticari ilişkilerde de İngiltere zararlı çıkabilir. Çin ile ilişkileri olan pek çok İngiliz firması önümüzdeki dönemde yaptırımlarla karşılaşabilir. Bu da mevcut zarara tuz biber ekebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7804 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawe uk, 5g uk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim