Anlık Bildirim

ICO esnasında 7 milyon dolar çalan hacker parayı iade etti

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında ICO gerçekleştiren İsrail merkezli girişim Coindash, ICO esnasında saldırıya uğramıştı. Toplamda 7.4 milyon dolarlık Ether çalan hacker paranın bir kısmını iade etti.

ICO esnasında 7 milyon dolar çalan hacker parayı iade etti Tam Boyutta Gör
 

Kripto para dünyasında siber saldırılar ve hackerların bir anda milyonlarca doları ele geçirmesi gibi vakalar çok şaşırtıcı değil zira hem kripto para borsalarına hem de ICO sürecindeki girişimlere yönelik pek çok siber saldırıya şahit olmuştuk. Çalınan paraların hackerlar tarafından geri iade edilmesi ise nadir rastlanan ilginç bir durum. İsrail merkezli Coindash'e saldıran hacker ikinci kez para iadesi yaparak bu durumu çok daha ilginç bir hale getirdi.


37.000 Ether çalınmıştı 

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında ICO sürecini başlatan Coindash, ICO esnasında siber saldırıya uğramış ve şirketin web sitesinde yer alan ve ICO için özel olarak oluşturulan Ether adresi hacker tarafından değiştirilmişti. Hackerın, web sitesinde kendi adreslerini paylaşmasının ardından bu değişikliği fark edemeyen kullanıcılar o dönemdeki değeri ile toplam değeri 7.4 milyon dolar olan 37.000 Ether'i hackerın adresine göndermişti. Yatırımcıların ve şirketin bu olaydan etkilendiğini açıklayan Coindash, ICO sürecinin durduğunu açıklamış ancak yine de siber saldırıya kadar elde ettikleri yatırımla çalışmalarını sürdüreceklerini duyurmuştu. 


Geçtiğimiz eylül ayında hackerın Ether adresinden ICO için kullanılan adrese 10.000 Ether'lik iade geldiğini duyuran Coindash, 23 Şubat tarihinde bu kez 20.000 Ether'lik iade aldıklarını açıkladı. Böylece 37.000 Ether'in 30.000'ine kavuşan Coindash ekibi aslında Ether bazında halen kayıpta olsa da dolar bazında değer artışı sağladı zira geçtiğimiz günlerde iade edilen 20.000 Ether'in şu anki toplam değeri 17 milyon dolar civarında. Öte yandan bu ayın başında, 27 Şubat'ta ürün tanıtımını gerçekleştireceğini açıklayan ekip, hackerın parayı iade etmesinin hiçbir şeyi değiştirmediğini ve tanıtımın 27 Şubat'ta yapılacağını da ekledi.


Tabi hackerlar ile herhangi bir şekilde iletişime geçilemediği için neden para iadesi yaptıkları bilinmiyor ancak Coindash CEO'su Alon Muroch, eylül ayındaki iadeden sonra açıklama yapmış ve ''Hacker ya da hacker ile ilgili herhangi biriyle temas kuramadık. Bu hacker çok para çalıyor ve bir kısmını pat diye iade edebiliyor. Bu endüstri gerçekten inanılmaz.'' demişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim