Anlık Bildirim

IFA 2015 : Acer Jade Primo sektörün ilk Continuum destekli akıllı telefonu oldu

Microsoft'un Windows 10 ile birlikte sunduğu ancak mobil tarafta etkin olacak Continuum özelliğinin akıllı telefonlarda nasıl performans vereceği merak ediliyor. Windows 10 mobil telefonlarında özel bir donanım gerektireceği söylenen Continuum için ilk ürün Acer'dan geldi. 

Continuum, Windows 10 akıllı telefonlarına monitör, klavye ve fare bağlayarak onu bir PC haline dönüştürmenizi sağlıyor. Windows 10 evrensel uygulamaları çözünürlük değişikliğine adapte olarak büyük ekranlara yansıtılırken, x86 tabanlı uygulamaların da ARM işlemciler için optimize edileceği belirtiliyor. 

IFA 2015 fuarında Acer'ın lanse ettiği model Acer Jade Primo oldu. Continuum desteğinin yanısıra Acer Jade Primo ekosistemin ilk Snapdragon 808 yongasetli ayrıca ilk 64-bitlik işlemcili akıllı telefonu olma özelliğini de taşıyor. 

Acer Jade Primo modeli Continuum desteğini harici olarak sağlamış görünüyor. Modelin yanında özel bir dock, klavye ve fare sunulacak. Telefon bu docka oturtularak monitöre bağlanacak ve sonrasında bilgisayar ayarında kullanım sağlanacak. 

Aslında tam olarak bir PC tecrübesinden söz etmek pek mümkün değil. Olay uygulamaları büyük ekranda ve fare/klavye yardımıyla daha kolay kullanabilmek. Zira masaüstü gibi olmazsa olmaz bir unsur Continuum içerisinde yer almıyor. 

Acer Jade Primo modelinde 5.5 inçlik AMOLED ekran, 21MP çözünürlüğünde arka kamera, 8MP çözünürlüğünde ön kamera gibi ekosisteme göre oldukça dikkat çekici özellikler yer alıyor. Acer Jade Primo modeli Window 10 mobil kullanıma sunulduktan sonra piyasaya çıkacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim