Anlık Bildirim

iOS 10, bağlantı noktasındaki ıslaklığı haber verecek

IOS 10 işletim sisteminin beta sürümlerinde rastlanan yeni özellik, cihazın Lightning bağlantısı içerisinde herhangi bir sıvı teması tespit ettiği zaman, kullanıcısını uyarıyor.

Günümüzde pek çok akıllı telefonda, belirli bir seviyeye kadar su geçirmezlik sertifikası bulunuyor. Apple ise, temel seviyede sıçramalara karşı dayanıklılık haricinde güçlü sertifikalara bugüne kadar yer vermedi ancak yazılım tarafında bazı hamleleri mevcut.

IOS 10 işletim sisteminin beta sürümlerinde rastlanan yeni özellik, cihazın Lightning bağlantısı içerisinde herhangi bir sıvı teması tespit ettiği zaman, kullanıcısını uyarıyor. Böylece, kullanıcı ıslaklığın farkında olmadan şarja takma riskine girmemiş oluyor.

Muhtemelen özel bir algılama yöntemini kullanan bu yeni özellik, sadece iPhone 6S, 6S Plus ve SE modelleri ile çalışıyor. Apple tarafından resmi bir açıklama olmadığı için, özelliğin ne tür bir teknoloji kullandığı ve hangi cihazlara özel olduğu şimdilik bilinmiyor. Galaxy S7 serisinin kullanıcıları da benzer bir özelliği hatırlayacaktır. 

Apple’ın bu yıl ki iPhone serisinde de herhangi bir suya dayanıklılık sertifikası kullanması beklenmiyor. Bu bakımdan, iOS 10 işletim sistemindeki bu yeni özellik ile, en azından kullanıcılar cihazın ne zaman su geçirme riski olduğunu görebilecekler. 


 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6619 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios 10, ios 10 water warning ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim